ARSENAL NIJE USPEO DA ODRŽI KORAK ZA SITIJEM: Mogu li ''tobdžije'' do pobede u poslednjem kolu?

V.M.

28. 05. 2023. u 09:00

ČETA Mikela Artete će dočekati Vulverhempton na ''Emirejtsu''.

АРСЕНАЛ НИЈЕ УСПЕО ДА ОДРЖИ КОРАК ЗА СИТИЈЕМ: Могу ли тобџије до победе у последњем колу?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je tokom čitave sezone bio prvo, delovalo je da će vratiti tiulu u svoje vitrine, ali posustao je na kraju. Osvojio je samo 15 bodova u poslednjih deset kola, a Siti je to iskoristio pokušivši 28 poena u istom periodu i tako je osigrao treću vezanu titulu prvaka Engleske. Sa druge strane, Vulvsi su bili dugo na dnu tabele u prvom delu sezone, ali sve se promenilo dolaksom Lopetegija na klupu posle Svetskog prvenstva. Iskusni španski menadžer je prodrmao ekipu, pronašao dobitnu formulu i njegovi izabranici su sada 13. na tabeli sa 41. osvojenim bodom.

Iako na kraju nije uspeo da osvoji titulu, niko to nije ni očekivao od Arsenala na početku sezone i može se reći da je ekipa iz prestonice imala jako uspešnu kampanju. Završiće na drugom mestu tabele Premijer lige i vratiće se u Ligu šampiona nakon nekoliko godina neigranja u najeltinijem evropskom takmičenju.

Jedna od glavih odlika domaćina je napadčki potentna igra i tome svedoči podatak da su ''tobdžije'' ove sezone čak 83 puta zatresle mrežu protivnika, što je posle ''građana'' (94) najviše u ligi.

Vulvsi promenljivo igraju u poslednje vreme, što je i očeivano jer su odavno osigurali opstanak. Na poslednjih pet utakmica ostvarili su dve pobede, doživeli isto poraza, dok su proteklog vikenda podelili bodove sa Evertonom (1:1).

Ukoliko bi danas trijumfovao Vulverhempton bi mogao da se popne na 12, mesto, a ako doživi poraz može pasti na 15. poziciju.

Za razliku od svog današnjeg rivala, gost je najgori napad lige i postigao je samo 31 pogodak u dosadašnjem toku takmičenja.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Arsenal je slavio golovima Odegarda (0:2).

U redovima domaćina neće biti Elnenija, Salibe, Martinelija, Tomijasua i Odegarda, dok će kod gosta meč propustiti Čikinjo i Kalajdžić.

Verujemo da će ''tobdžije'' ostvariti pobedu pred svojim navijačima i tako trijumfom krunisati dosta uspešnu sezonu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)