MITROVIĆ SE VRATIO GOLOM: Fulam dve sezone u istoj ligi? Da, moguće je!

O. M.

20. 05. 2023. u 14:03 >> 14:03

FULAM dočekuje Kristal palas u 37. kolu engleske Premijer lige. Utakmica je na programu ove subote od 16 časova.

МИТРОВИЋ СЕ ВРАТИО ГОЛОМ: Фулам две сезоне у истој лиги? Да, могуће је!

FOTO> Tanjug/AP

"Kotidžersi" su deseti na tabeli sa 51 bodom, dok su "orlovi" na 12. poziciji sa 43. Fulam je obezbedio opstanak pa će i naredne sezone igrati u Premijer ligi. Biće to prvi put posle pet godina da ova ekipa veže dve sezone u istoj ligi, jer su se od 2019. godine klackali na relaciji "Premijer liga-Čempionšip". 

Osim toga, dva boda nedostaju ekipi Marka Silve da obezbede plasman u gornju polovinu tabele, što Fulamu nije uspelo u Premijer ligi od 2012. godine. Pobedom protiv gradskog rivala Palasa to bi obezbedio Fulam, jer bi u tom slučaju ostao nedostižan i za "orlove" i za Čelsi, koji jedini mogu da ga ugroze na desetoj poziciji.

Aleksandar Mitrović se vratio u tim Fulama prošlog vikenda posle odslužene kazne od osam utakmica ili ukupno 55 dana. Povratak je krunisao drugim golom u pobedi nad Sautemptonom od 2:0. Fulam je u dve poslednje utakmice pobedio sa dva gola razlike. Pre Sautemptona koga su sa pomenutih 2:0 poslali u Čempionšip, pobedom od 5:3 zagorčali su život i Lesteru koji sada u borbi za opstanak ne drži sudbinu u svojim rukama jer mu ni dve pobede ne garantuju da će opstati u ligi.

Ono što je važnije za navijače Fulama je mogućnost da njihovi ljubimci ispišu istoriju jer nikada do sada u Premijer ligi nisu vezali tri pobede sa dva ili više golova razlike. Takođe, nikada nisu ostvarili duplu pobedu nad Palasom u sezoni.

Taj posao im neće biti lagan. Iako je Palas od početka sezone bio neubedljiv u gostima, od dolaska starog lisca Roja Hodžsona stvari su se malo promenile pa su "orlovi" tokom aprila pobedili na dva od tri gostovanja, što čini 50 odsto svih njihovih pobeda na strani ove sezone. Od Hodžsonovog dolaska Palas je zabeležio pet pobeda na osam utakmica, što je samo jedna pobeda manje nego u prethodnih 28 kola. 

Fulamu će ovo biti 12. i poslednji londonski derbi ove sezone. Do sada je, uz sedam poraza, odigrao jednu nerešeno i dobio tri, protiv Brentforda i Čelsija kod kuće i protiv Palasa u gostima. Na "Selhrst parku" za "boksing dej" bilo je 3:0 golovima Bobija Rida, Timotija Rima i Mitrovića. Kristal palas iz istog broja utakmica protiv gradskih rivala ima još gori učinak, po dve pobede i nerešene i sedam poraza.

Fulam je 2019. i 2021. ispadao iz Premijer lige i u oba navrata je gubio kod kuće od Palasa. Ne računajući prijateljski meč 2016, "kotidžersi" na svom terenu nisu pobedili "orlove" od 2005. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)