NJUKASL IMA PRILIKU DA NAPRAVI VELIKI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Razigrani Brajton juri istoriju

V.M.

18. 05. 2023. u 08:22

''GALEBOVI'' gostuju na ''Sent Džejms parku'' u zaostaloj utakmici 25. kola Premijer lige.

ЊУКАСЛ ИМА ПРИЛИКУ ДА НАПРАВИ ВЕЛИКИ КОРАК КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Разиграни Брајтон јури историју

FOTO: Tanjug/AP

Njuka je za vikend ispustila pobedu protiv Lidsa, Liverpul i Junajted su to iskoristili i borba za Ligu šampiona se dodatno zakuvala. Domaćin je treći, ali ima isto bodova kao četvrtoplasirani ''crveni đavoli'', za vratom im dišu ''redsi'' koji imaju poen manje, ali i odigran meč više od pomentuog dvojca.

Izgledalo je da će ''svrake'' rutinski zauzeti mesto u vrhu tabele i nakon 20 godina vratiti se u Ligu šampiona, ali poraz od Arsenala (0:2) i remi sa Lidsom (2:2) govore drugačije. Njukasl i dalje ima sve u svojim rukama i pobedom na večerašnjem susretu bi napravio veliki korak ka povratku u evropsku elitu. Pored današnjeg rivala, četa Edija Haua će se sastati sa Lesterom i Čelsijem, a zbog toga što imaju meč manje od Liverpula na preostalim utakmicama potrebno im je šest bodova da osiguraju mesto u top četiri.

Domaćin će se uzdati u svoje navijače koji će večeras do poslednjeg mesta popuniti ''Sent Džejms park'' na kojem Njuka pruža odlične partije tokom čitave sezone i na 17 utakmicama osvojila je 35 bodova uz gol-razliku 32:13.

Sa druge strane, Brajton je stavio tačku na šampionsku trku savladavši Arsenal sa 0:3 na ''Emirejtsu''. Ne samo što je maltene doneo titulu Sitiju, gost je i sebi najverovatnije obezbedio prvi plasman u evropsko takmičenje u istoriji kluba.

Brajton je trenutno šesti sa 58 sakupljenih bodova i ima poen više od Totenhema i Vile, a ono što ga dodatno razdvaja je to što je odigrao čak dva meča manje od njih.

Do kraja sezone, pored današnjeg meča, ukrstiće koplja sa Sautemptonom, Sitijem i Vilom, matematički gledano potrebno mu je pet bodova kako bi osigurao mesto u top sedam jer ima znatno bolju gol-razliku od ''pevaca'' i birmingemskih ''lavova''.

U redovima domaćina neće biti Frejzera, Krafa, Lasela, Ričija i Longstafa.

Kod gosta će izostati Lalana, Lampti, Marč, Sarmijento i Vebster.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, 0:0.

Verujemo da ćemo večeras gledati ujednačenu utakmicu u kojoj će 52.000 ''crno-belih'' navijača pogurati Njukasl do velike pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene