NAJSTARIJI KLUB ŠKOTSKE IDE KA TREĆOJ UZASTOPNOJ PROMOCIJI: Kvins park nije uspeo direktno do Premijeršipa, ali ima recept za plej-of

O. M.

09. 05. 2023. u 12:26

PARTIK TISL dočekuje ekipu Kvins parka u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa za popunu škotskog Premijeršipa.

НАЈСТАРИЈИ КЛУБ ШКОТСКЕ ИДЕ КА ТРЕЋОЈ УЗАСТОПНОЈ ПРОМОЦИЈИ: Квинс парк није успео директно до Премијершипа, али има рецепт за плеј-оф

FOTO: Profimedia

Dugo je legendarni Kvins park bio lider Čempionšipa, ali samo četiri boda u poslednjih sedam kola koštala su najstariji fudbalski klub u Škotskoj ne samo direktne promocije u Premijeršip nego i direktnog mesta u polufinalu plej-ofa, pošto ih je u poslednjem kolu na gol razliku pretekao i Ejr.

Dramatično je bilo u poslednjem kolu. Kvins park je imao priliku da pobedom nad liderom Dandijem ipak vrati prvo mesto i plasira se u prvi razred škotskog fudbala prvi put posle davne 1957. godine. Dandi je vodio sa 1:0 od četvrtog minuta, KP preokrenuo na 2:1 do 14. Dandi je opet vratio prednost u 34. minutu a na poluvreme se ipak otišlo sa rezultatom 3:3. U drugom poluvremenu gosti su postigli još dva gola i poslali Kvins park u plej-of a sebe direktno u Premijeršip.

Kvins park je pre tri godine, posle upornog, 152 godine dugog odbijanja, rešio da se odrekne amaterskog statusa i krene ka vrhu škotskog fudbala. Vezao je dve promocije i sada mu na putu do treće stoje Partik tisl, Ejr i pretposlednja ekipa iz Premijeršipa, a kako sada stvari stoje, biće to Kilmarnok, Ros kaunti ili Dandi junajted.

"Paukove" s klupe predvodi iskusni stručnjak Oven Kojl koji ima iskustva u plej-ofu pošto je još 2009. godine predvodio Barnli do promocije u englesku Premijer ligu preko ovog formata takmičenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu