GVARDIOLA PROTIV ANČELOTIJA: Real je najveća prepreka Sitiju na putu ka tripleti

V.M.

09. 05. 2023. u 14:01 >> 14:01

''GRAĐANI'' gostuju u Madridu u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

ГВАРДИОЛА ПРОТИВ АНЧЕЛОТИЈА: Реал је највећа препрека Ситију на путу ка триплети

FOTO: Tanjug/AP

Siti se nalazi u fantastičnoj formi pred ovaj meč, na poslednjih 16 utakmica u svim takmičenjima ostvario je 15 pobeda uz samo jedan remi i ima odličnu priliku da osvoji drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala. Sa druge strane, Real igra promenljivo ali za vikend je osvojio prvi trofej ove sezone savladavši Osasunu u finalu Kupa kralja rezultatom 2:1 i u dobroj atmosferi dočekuje ovaj susret.

Gost se prošetao do polufinala Lige šampiona. Nakon rutinskog osvajanja prvog mesta u grupi ''G'' sa 14 bodova, bez većih problema je savladao Lajpcig (1:1, 7:1), dok je u četvrtfinalu izbacio Bajern Minhen (3:0, 1:1). Pored toga dominira u prvenstvu, prvi je na tabeli četiri kola pre kraja, ima bod više od Arsenala i odigrao je meč manje od Sitija. Takođe, došao je do finala FA kupa u kojem će igrati sa gradskim rivalom Junajtedom početkom juna.

Gvardiola je naštelovao svoju četu koja izgleda zastrašujuće, a glavni razlog za to je sjajni Erling Holand koji je u tekućoj sezoni postigao čak 51 gol.

Iako je jedan od najboljih trenera ikada, Španac je čak šest puta poražen u ovoj fazi takmičenja, i ako bi mu se to ponovo desilo, izjednačio bi rekord Morinja koji je sedam puta eliminisan u polufinalu.

Suparnik mu je neverovatni Karlo Ančeloti koji je za vikend prekinuo post Reala od devet godina bez osvajanja Kupa kralja. Iako je Barselona gotovo sigurno prvak, nova titula prvaka Evrope označila bi još jednu uspešnu sezonu Madriđana. Ako neko zna da osvoji Ligu šampiona to je iskusni Italijan koji je čak četiri puta osvajao ovo takmičenje, što je rekord među svim menadžerima ikada.

Real igra promenljivo, u proteklih pet utakmica ima tri pobede i dva poraza, ali igrači poput Benzeme, Modrića, Vinisijusa, Valverdea i Krosa znaju da igraju kada je najpotrebnije što su i pokazali prošle godine kada su ''blankosima'' doneli 14. ''ušati'' trofej u istoriji kluba. Madriđani su u nokaut fazi već izbacili dva engleska kluba (Liverpul, Čelsi) i sada će želeti da ostvare het-trik i plasiraju se u novo finale.

Ova dva tima su se pre godinu dana susrela takođe u polufinalu, Siti je na ''Etihadu'' slavio sa 4:3 i vodio je u Madridu sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno. Real se sa dva brza gola Rodriga u nadoknadi vratio u meč, a osvajač zlatne lopte Karim Benzeme bio je precizan u produžecima sa bele tačke i tako doneo svom timu prolaz u finale i kasniju titulu.

U redovima domaćina neće biti Sebaljosa i Militaa, dok će kod Sitija verovatno izostati Nejtan Ake koji je za vikend u pobedi protiv Lidsa (2:1) ranije napustio teren zbog povrede.

Ova dva tima redovno igraju na golove kada se sastanu (17 na poslednja četiri duela) i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave