SITI JURI TRIPLETU: ''Oštrice'' ne predstavljaju problem Gvardiolinoj razigranoj armiji

V.M.

22. 04. 2023. u 08:46 >> 08:46

''GRAĐANI'' će ukrstiti koplja sa Šefild junajtedom u polufinalu FA kupa na ''Vembliju''.

СИТИ ЈУРИ ТРИПЛЕТУ: Оштрице не представљају проблем Гвардиолиној разиграној армији

FOTO: AP/Tanjug

Jedina engleska ekipa koja je uspela da objedini Ligu šampiona, FA kup i Premijer ligu je Mančester junajted kojem je to pošlo za rukom 1999. godine, a sada priliku za to ima gradski rival Siti koji je drugi na tabeli i nalazi se završnicama Lige šampiona i FA kupa. Prvi korak ka tome biće večerašnji susret u kojem su ''građani'' veliki favoriti.

Seriju od deset vezanih pobeda Gvardiolina četa prekinula je remijem sa Bajernom sredinom nedelje (1:1), ali i tim nerešenih ishodom plasirali su se u polufinale Lige šampiona tako da se i na taj meč može gledati kao pobedu. 

U Premijer ligi nominalni domaćini su trenutno drugi, zaostaju pet bodova za vodećim Arsenalom, ali su odigrali dva meča manje od njega, a uz to ih očekuje međusobni duel sredinom sledeće nedelje.

Što se tiče samog FA kupa, Siti je protutnjao kroz dosadašnji deo takmičenja. Redom je bio bolji od Čelsija, Arsenala, Bristola i Barnlija, a ono što je najimprevisnije je gol-razlika na ta četiri susreta, 14:0.

Sa druge strane, Šefild takođe ima veoma dobru sezonu. Za vikend je savladao Bristol sa 1:0 i tako skoro pa sigurno osigurao drugo mesto koje ga vraća u Premijer ligu nakon dve godine pauze. Ima sedam bodova više od najbližeg pratioca Lutona, a i odigrao je meč manje od njega tri kola pre kraja.

''Oštrice'' su na nešto teži način došle do ''Vemblija''. Prvo su rutinski savladale Milvol (0:2), nakon toga su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli Reksam, u osmini finala su porazile Totenhem sa 1:0, dok su u prošlom kolu u dramatičnom stilu izbacile Blekburn pogotkom Dojla u sudijskoj nadoknadi za 3:2.

U redovima ''građana'' neće biti Akea i Mendija, dok će u ekipi Šefilda izostati Bruster, Norington-Dejvis, Okonel, Ozborn i Stivens.

Očekujemo da se Siti bez većih problema plasira u finale.

NAŠ TIP: D1+|&3+ (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)