LAMPARD NE MOŽE DA ''UGASI POŽAR'' U ČELSIJU: Brajton se naigrao fudbala protiv ''plavaca'' u prvom delu sezone

V.M.

15. 04. 2023. u 08:34

''GALEBOVI'' dolaze u prestonicu na utakmicu 31. kola Premijer lige.

ЛАМПАРД НЕ МОЖЕ ДА УГАСИ ПОЖАР У ЧЕЛСИЈУ: Брајтон се наиграо фудбала против плаваца у првом делу сезоне

FOTO: EPA

Čelsi je u velikoj krizi koju ni otpuštanje Grejama Potera nije rešilo, domaćin ne zna za pobedu više od mesec dana, a uz to je izgubio u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona u kojem ga je Real rutinski savladao sa 2:0. Brajton je u prošlom kolu prekinuo seriju od sedam vezanih utakmica bez poraza izgubivši od Totenhema i danas će pokušati da se vrati na pobedničke staze protiv raštimovanog velikana.

Čelsi je trenutno na razočaravajućem 11. mestu na tabeli i postigao je premalih 29 pogodaka na 30 odigranih utakmica u dosadašnjem toku prvenstva. Turbulentna sezona za engleskog velikana je jedna od lošijih u skorijoj istoriji i ne pamti se kada je poslednji put promenio tri trenera u tako kratkom roku. Nakon što je Tuhel otpušten početkom sezone, njegov naslednik Poter se proveo kao ''bos po trnju'' i trajao je svega osam meseci, sada je vraćen bivši trener Lampard da smiri situaciju ali to ne uspeva da uradi.

''Plavci'' se trenutno nalaze u negativnoj seriji od četiri vezane ligaške utakmice bez pobede, poslednju su zabeležili pre više od mesec dana kada su savladali fenjeraša Lester sa 1:3 na ''King pauver stadionu''.

Očekivalo se da Brajton doživi pad odlaskom Potera sa klupe, ali Roberto De Zerbi je pokazao da je odličan stručnjak i ''galebovi'' imaju izglednu priliku da se bore za plasman u Evropu po prvi put u svojoj istoriji. Zauzimaju sedmu poziciju i zaostaju jedan bod, odnosno šest za Aston bilom i Totenhemom. Vredi napomenuti da je gost odigrao najmanje utakmica u Premijer ligi ove sezone (28), kao i da je jedan od najboljih napada u prvenstvu sa čak 52 postignuta gola.

Brajton odlično nastupa i u FA kupu u kojem ga očekuje polufinalni susret sa Mančester junajtedom.

Domaćin će biti bez Kulibalija, Čukvuemeke i Broje, dok gost u prestonicu dolazi bez Kolvila, Lalane, Lamptija, Modera i Sarmijenta.

Na poslednje četiri utakmice ovih timova obe ekipe su postizale po gol, (dva puta po 1:1 uz dominantan trijumf Brajtona iz prve polusezone od 4:1) i verujemo da će tako biti i večeras.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)