"ALEKSANDAR VUČIĆ NEĆE ODUSTATI" Brnabić: Pretite mu i vređajte ga, on će se boriti

Novosti online

22. 05. 2024. u 10:19

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da svi napadi na Aleksandra Vučića neće uspeti da ga zaustave u borbi za srpski narod i nacionalne interese i da građani to treba da znaju. Rekla je da se on bori za vitalne srpske interese, dok je kod opozicije jedina tema obaranje jedne liste za opštinu Vračar.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НЕЋЕ ОДУСТАТИ Брнабић: Претите му и вређајте га, он ће се борити

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Ona je gostujući na televiziji Hepi rekla da je sve što se dešava oko guranje sramne rezolucije o Srebrenici sramno i da je način za lobiranje koje sprovode velike sile šamar komplatnoj svetskoj istoriji i čovečanstvu.

- To što Nemačka predstavlja ovu sramnu rezoluciju u UN, zaista deluje kao da se svet okrenuo naglavačke. Kao da sve ono što je bilo normalno, sada je nenormalno i obrnuto. Neverovatno je ovo. I dalje ne mogu da shvatim zašto ovo Nemačka radi, kako je ovo uopšte moguće, da li se niko tamo ne zapita kakav je ovo šamar čitavom svetu i istoriji... U slučaju Aleksandra Vučića to izgleda tako da neko ko je ubio vašeg dedu, sada će da kaže da ste vi ubica. Bukvalno je dvadeseti vek izbrisan, nikome ništa. Pravi se novi svetski poredak zasnovan na lažima, bez bilo kakvih pravila. Oni ovim krše Dejtonski mirovni sporazum, krše Ustav Bosne i Hercegovine. Da li razumete da već u ovom trenutku imate zemlje koje pišu slične rezolucije i nastaće haos u svetu? Sinoć smo do kasno imali poziv sa predsednikom Vučićem i čitavim timom iz Njujorka, on nam je davao dodatne smernice. On je nastavio svoje sastanke, ja sam svoje razgovore sa nekim zemljama takođe jutros obavila, od pet ujutru radimo na tome. Neke zemlje su već zatražile razgovore kako bi obezbedile podršku Srbije za neke rezolucije koje trenutno pišu - započela je Brnabićeva.

Ona je upitala zašto se namerno proizvode nove nestabilnosti u regionu, u kome smo se trideset godina trudili da uspostavimo saradnju i sačuvamo mir.

- Juče je Efraim Zurof ponovo rekao da je ovo farsa, šarada, izvrgavanje ruglu termina genocid. Naravno da je gura Nemačka jer bi htela da podeli krivicu. Pa to je skandal nad skandalima. U ovom trenutku kada imate žarišta širom sveta, vi otvarate još jedno žarište na Balkanu. Trudili smo se trideset godina da smirimo situaciju, a vi bacate šibicu ponovo u regionu. Šta mislite, kako će izgledati četvrtak i petak u Bosni i Hercegovini? Ko će za to biti kriv? Ja sam ponosna na predsednika Vučića, koji je prvi razumeo šta to znači i zahvaljujući njemu, sada je celom svetu sve jasno. Kada ljudi budu čuli od predsednika šta se sve dešavalo i kakvim se pokvarenim metodama služe najmoćnije zemlje sveta, biće šokirani. Ono što je njima pokvarilo planove jeste što nisu očekivali da će Srbija da se bori na ovaj način. Tu više nema nikakvog ni reda ni pravila, sramotno je šta su od sveta napravili. Ja verujem da postoje mnoge političke elite u tim zemljama, koje su sponzori i kosponzori ove sramne rezolucije, koje se stide. Jer niko normalan ne bi mogao da podrži donošenje rezolucije na ovaj način. Da li zbog nekih vaših ličnih, minornih političkih interesa zaista rušite svetski poredak koji poznajemo? Zašto to radite, ljudi? Zaobilazite Savet bezbednosti UN za jednu Bosnu i Hercegovinu, koja je toliko nestabilna da tamo imate stalnog predstavnika UN, ali nije toliko nestabilna da ovakva rezolucija prođe raspravu u Savetu bezbednosti? - rekla je predsednica parlamenta.

Brnabićeva je podvukla da ako bi danas na vlasti u Srbiji bila opozicija, naša zemlja bi bila kosponzor ove rezolucije, te da su na takav odgovor i računale velike sile.

- Da su danas na vlasti ovi koji su danas opozicija, Srbija bi garant bila kosponzor ove rezolucije. Imate Pavla Grbovića, Biljanu Stojković, Mariniku Tepić, Radomira Lazovića, Ćutu koji znaju bolje od Efraima Zurofa i Jahude Bauera šta je genocid. I svi su računali na takvu Srbiju, koja će biti jedna buba koju okrenete na leđa i ona umre. Očekivali su da će jednim telefonskim pozivom od nas dobiti podršku za ovu sramnu rezoluciju. Ali nisu računali na Aleksandra Vučića. Mi smo videli da u trenutku dok se on najviše bori za srpsku narod, dok vodi borbu za najviše nacionalne interese, opozicija u Srbiji i samozvana elita ga nikada više nisu napadali. To više nisu ni napadi ni uvrede. Jer bi bilo hrabrije i poštenije da uzmu pištolj i pucaju u njega, nego što svaki dan svojim narativom bukvalno guraju pištolj u ruke nekim labilnim osobama da to i urade. Kada Goran Marković kaže da je Aleksandar Vučić moralno odavno mrtav, i ovo što vidimo je samo njegova ljuštura, pa hajde da ga ubijemo? Pa šta je čovek bez morala, ne bi bila neka ni šteta da ga ubijete. Jer, šta mislite, koliko je potrebno da mnogi bolesnici koji prete po društvenim mrežama, zaista uzmu pištolj i ubiju ga? Pričaju da je nečastivi, da je moralno mrtav i voditeljka ih ne zaustavlja. A kada se na N1 kaže da u Srebrenici nije bio genocid, oni ga prekinu, zaustave. Ali kad se kaže da je Vučić đavo, to se pušta, emituje, ohrabruje se. Dovoljno je da jedan psihopata pročita da Aleksandar Vučić potire ideju mira, ljubavi i pravde i da pomisli da će biti heroj ako ga ubije. Oni razumeju koliko je to opasno, ali ih baš briga. Podstičete ludake da ubiju Aleksandra Vučića jer ne vodi politiku koji biste vi želeli. Onda Vesna Rakić Vodenilić pita da li ide ravno u carstvo nebesko. Kad će neko da se oglasi? Gde je Savet za štampu? Šta kaže REM? Gde je tužilaštvo? Hoće neko da se probudi? Jel' ovo može u EU, u SAD, da se ovakve stvari objavljuju o predsedniku jedne zemlje? - rekla je Brnabićeva.

Ona je za kraj poručila da će predsednik Vučić nastaviti da se bori za Srbiju uprkos svim napadima.

- Aleksandar Vučić neće odustati, to naš narod treba da zna, naša borba će se nastaviti. Ja njega poznajem – pretite mu, pljujte ga, recite sve najgore o njemu, on će nastaviti da se bori za naš narod, za Srbiju, za interes svih građana i mir u regionu. Najvažnije poruka koju je Aleksandar Vučić uputio sa mitinga u Novom Sadu jeste da će on posle svega pričati sa Bošnjacima i reći da imamo zajedničku budućnost, da moramo da razgovaramo i sarađujemo. Vi sada kod naše opozicije imate borbu oko toga ko je srušio listu Save Manojlovića na Vračaru. Aleksandar Vučić se ne bavi kampanjom, ne bavi se time ko će voditi Vračar, što jeste donekle važno. Ali on je rekao da je važnija borba za Srbiju, to je njemu na prvom mestu, a njima je najvažnije na svetu ko će voditi Vračar. Ja koristim i ovu priliku da pozovem sve ljude da izađu na izbore, glasaju po svojoj savesti i imaju u vidu trenutne prioritete svih političara i borbu za budućnost - izjavila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)