MANČESTER SITI NE PRESTAJE DA MELJE: Raštimovane ''lisice'' nisu dorasle zadatku

V.M.

15. 04. 2023. u 09:15

ČETA Pepa Gvardiole će dočekati Lester na ''Etihadu'' od 18:30.

МАНЧЕСТЕР СИТИ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ: Раштимоване лисице нису дорасле задатку

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u fantastičnoj seriji rezultata, vezao je devet pobeda u svim takmičenjima i ima priliku da spusti razliku u odnosu na vodeći Arsenal na tri boda i tako stvori dodatni pritisak ''tobdžijama'' koje igraju sa gradskim rivalom Vest hemom. Sa druge strane, Lester je u katastrofalnom ritmu, osvojio je samo bod na poslednjih pet ligaških utakmica, nalazi se u zoni ispadanja i očekuje ga grčevita borba za opstanak u eliti.

Mančester siti je ponovo uhvatio prepoznatljivi zalet pri kraju sezone i spreman je za bitke koje ga očekuju. Prošlog vikenda je rutinski savladao Sautempton i tako iskoristio kiks Arsenala koji je remizirao na ''Enfildu'', prišao mu je na šest bodova ali ima odigran meč manje od lidera, a ako na to dodamo da ih tek očekuje međusobni duel na ''Etihadu'' zaključićemo da će borba za titulu biti veoma zaniljmiva.

Pored sjajnih igara u prvenstvu, izabranici Pepa Gvardiole su preko nedelje u dominantnom stilu trijumfovali protiv Bajerna u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i sa tri gola prednosti idu na revanš u Nemačku. Za tu razliku zaslužni su Rodri, Bernardo Silva i Holand.

Što se tiče gosta, njega drma velika kriza i pitanje je da li će uspeti da je prebrodi i opstane u eliti. Lester je trenutno pretpolsednji na tabeli sa 25 osvojenih bodova, dva manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte.

Uprava kluba je uručila otkaz dugogodišnjem treneru Brendanu Rodžersu i na njegovo mesto je do kraja sezone doveden bivši menadžer Noriča i Vile, Din Smit.

Iskusni stručnjak na raspolaganju ima ekipu koja poseduje kvalitet da igra  u Premijer ligi, ali igrači ne igraju na prepoznatljivom nivou i očekuje ga veoma težak debi na klupi ''lisica'' protiv najrazigranije ekipe u Engleskoj.

Siti će biti bez Fodena, dok će sa druge strane odsutvovati Džastin, a pod znakom pitanja su Barns, Tilemans i Bertran.

Na prvom ovosezonskom obračunu ''građani'' su slavili pogotkom Kevina de Brujnea iz slobodnog udarca, a verujemo da će večeras biti dosta ubedljiviji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1-1&4+ (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)