LAJPCIG POBEDOM MOŽE DO ČETVRTOG MESTA: ''Stara dama'' u problemu

V.M.

08. 04. 2023. u 12:10

HERTA dočekuje ''bikove'' u utakmici 27. kola Bundeslige.

ЛАЈПЦИГ ПОБЕДОМ МОЖЕ ДО ЧЕТВРТОГ МЕСТА: Стара дама у проблему

FOTO: AP/Tanjug

Lajpcig je upao u loš ritam i doživeo je čak tri poraza (dva uzastopna) u poslednja četiri kola. Trenutno je peti na tabeli i zaostaje dva boda za Frajburgom koji danas igra sa Bajernom i ''bikovi'' imaju odličnu priliku da se pobedom protiv slabašnog protivnika popnu na mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Izabranici Marka Rozea su preko nedelje rutinski savladali Borusiju iz Dortmunda u okviru četvrtifnala DFB Pokala i tako su uspešno nastavili odbranu trofeja.

Herta je dobro igrala krajem februara, ali sada ne zna za pobedu već četiri kola ( po dva remija i poraza). To su iskoristili njeni rivali u borbi za opstanak Hofenhajm i Bohum koji su je pretekli na tabeli i beže joj tri, odnosno četiri boda.

''Stara dama'' iz Berlina je trenutno na 16. poziciji i ako ostane na njoj ponovo će igrati u baražu za opstanak u Bundesligi. To je bio slučaj prošle sezone kada je u njemu bila bolja od HSV-a. 

U istorijatu međusobnih duela apsolutnu prednost ima Lajcpig koji je na 13 međusobnih duela u zvaničnim takmičenjima ostvario čak 12 pobeda, a viđen je i jedan remi, što znači da Herta nikada nije savladala današnjeg protivnika u takmičarskoj utakmici (jeste jednom u prijateljskoj).

Goleade su redovna pojava na duelima ovih timova, na poslednjih pet mečeva mreža se tresla neverovatna 24 puta i verujemo da će se ta tradiciija nastaviti.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio