BAVARCI ŽELE OSVETU: Posle trijumfa nad velikim rivalom u kupu, Frajburg dočekuje Bajern u Bundesligi

O. M.

08. 04. 2023. u 09:20

ŠAMPION Nemačke Bajern Minhen gostuje Frajburgu u 28. kolu Bundeslige.

БАВАРЦИ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ: После тријумфа над великим ривалом у купу, Фрајбург дочекује Бајерн у Бундеслиги

Foto: Profimedia

Bavarci su proteklog vikenda pobedom od 4:2 u "Der Klasikeru" nad Borusijom Dortmund preuzeli lidersku poziciju od"milionera", ali im je slavlje sredinom nedelje pomutio današnji protivnik, koji ih je eliminisao iz nemačkog kupa. 

Ta utakmica odigrana je na ''Alijanc areni'', a Frajburg je pobedio sa 2:1 posle preokreta. Bajern je poveo golom Upamekana u 19. minutu, na asistenciju Jozue Kimiha. Preokret je najavio Nikolas Hofler izjednačujućim golom već u 27. minutu, a pobedu je gostima obezbedio Lukas Holer golom sa bele tačke u petom minutu zaostavnog vremena. Prethodno, penal je skrivio Džamal Musijala igranjem rukom u šesnaestercu.

Novi trener Bajerna Tomas Tuhel bio je jako iznerviran potezom mladog fudbalera, a posle utakmice je to i pokazao:

- U današnjem fudbalu ne smeš tako da skačeš u šesnaesteru. Preveliki je rizik, to je ludost - rekao je Tuhel, koji nije bio zadovoljan ni igrom ostatka ekipe.

Frajburg je neporažen na sedam bundesligaških mečeva, ali je pobedom nad Bajernom prekinuo niz od tri utakmice bez trijumfa u svim takmičenjima. Posle eliminacije iz Lige Evrope od strane Juventusa, ekipa Kristijana Štrajha vezala je dva remija u Bundesligi čime je dozvolila Union Berlinu da sa dve pobede pobegne na plus četiri. Ako ništa drugo, bar su uspeli da petoplasiranom Lajpcigu pobegnu za dva boda, jer su "bikovi" u tom periodu izgubili obe utakmice. Treba dodati i da je Frajburg poslednji poraz u Bundesligi zabeležio pre dva meseca, kada je doživeo katastrofu u Dortmundu, izgubivši sa 1:5.

Pet golova primio je Frajburg i od Bajerna u prvom delu sezone, kada su se sastali u okviru 10. kola. Pogotke za Bavarce postigli su Serž Gnabri, Šupo-Motan, Liroj Sane, Sadio Mane i Marsel Sabicer. 

Frajburg traži svoju prvu ligašku pobedu u mečevima između dva kluba od maja 2015. U međuvremenu odigrali su 13 utakmica, a Bajern je trijumfvao deset puta. Četa Kristijana Štrajha pokazala je u utorak da može da se nosi sa Bavarcima i pokušaće da barem osvoji bod i tako rekordni niz neporaženosti na svom terenu poveća na 13 utakmica.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,97) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)