DERBI STOGODIŠNJAKA NA ČIKA DAČI: Kragujevčani pobedom protiv imenjaka overavaju mesto u plej-ofu

O. M.

07. 04. 2023. u 13:48 >> 13:48

PRETPOSLEDNjE, 29. kolo regularnog dela sezone u fudbalskoj Super ligi Srbije donosi duel imenjaka, kragujevačkog i niškog Radničkog, na stadionu ''Čika Dača''.

ДЕРБИ СТОГОДИШЊАКА НА ЧИКА ДАЧИ: Крагујевчани победом против имењака оверавају место у плеј-офу

FOTO: FK Radnički kragujevac

Kragujevčani su pred početak ovog kola bili osmi na tabeli sa 34 boda, jednim više od devetoplasirane Kolubare i četiri više od desetog Napretka.

Kruševljani i Lazarevčani su u međuvremenu odigrali svoje utakmice u 29. kolu. Napredak je u utorak igrao bez golova sa Mladosti iz Lučana, dok je Kolubara isti rezultat ostvarila na gostovanju novosadskoj Mladosti.

Ovakav ishod pomenutih mečeva znači da bi Radnički trijumfom protiv niškog imenjaka izborio plasman u plej-of bez obzira na ishod poslednjeg kola u kome gostuje Crvenoj zvezdi, dok Kolubara dočekuje ekipu Spartaka iz Subotice. Jer, u slučaju istog broja bodova odlučuju međusobni susreti, a u njima su "crveni đavoli uspešniji jer imaju pobedu i remi protiv Lazarevčana (3:0 i 1:1). 

Teoretski, u igri je i Napredak, kome je u poslednjem kolu neophodna pobeda uz poraze Kragujevčana i Kolubare. U tom slučaju stvorio bi se trougao ovih ekipa u kome je Napredak najuspešniji sa devet bodova, Radnički je sakupio sedam, a Kolubara samo jedan.

Sve ove kalkulacije pale bi u vodu da su izabranici Dejana Joksimovića u prošlom kolu uspeli da savladaju Spartak na "Čika Dači''. Sa dodatna dva boda iz te utakmice, Napredak bi već izbacili iz igre, a danas bi im protiv Radničkog bio dovoljan bod da to urade i sa Kolubarom.

Svestan je toga i Joksimović, ali veruje da su njegovi puleni izvukli pouke iz duela sa "plavim golubovima" i da neće ponoviti iste greške protiv današnjih gostiju. 

Joksimović u današnjem meču neće moći da računa na povređene Dragoljuba Srnića, Milana Mitrovića i Luku Milunovića.

Nišlije u Kragujevac dolaze posle poraza na svom terenu od Čukaričkog od 0:2. Jesenas su u prvom delu sezone poraženi od današnjeg protivnika sa 3:1 pa će želeti da mu se revanširaju, ali glavni motiv nije im osveta nego što bolja pozicija i bodovni saldo pred plej-aut i borbu za opstanak. 

Nišlije su u dosadašnjem delu sezone osvojile podjednak broj bodova, po 13, kod kuće i na strani.

Štoper Stefan Marjanović je suspendovan zbog žutih kartona, a trener gostiju Dragan Šarac neće do pred sam početak utakmice znati na koje igrače može da računa jer je nekoliko prvotimaca, po njegovim rečima, rovito.

U prošloj sezoni dva kluba koja ove godine slave sto godina od osnivanja su na "Čika Dači" odigrali bez golova.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda