TEŠKI DANI ZA VELIKANA: (Ne)moguća misija na "Nou kampu"

V.D.

05. 03. 2023. u 11:11

DANAS od 16.15 u okviru 24. kola La lige sastaće se Barselona i Valensija.

ТЕШКИ ДАНИ ЗА ВЕЛИКАНА: (Не)могућа мисија на Ноу кампу

FOTO: AP/Tanjug

Ne pamti se ovako loša sezona šestostrukog šampiona Španije koji se trenutno nalazi na pretposlednjoj, 19. poziciji sa 23 osvojena boda. Na sreću mnogobrojnih navijača ovog kluba, Valensija je uspela da nakon pet uzastopnih poraza trijumfuje u prethodnom kolu protiv favorizovanog Sosijedada na svom terenu i tako dođe na dva boda zaostatka za ekipama iznad opasne zone.

Sezonu su solidno počeli sa Đenarom Gatuzom na klupi ali je onda krenula kriza rezultata a nakon priveremenog trenera Voroa na vruću klupu je seo legendarni fudbaler ovog tima Ruben Baraha koji će dati sve od sebe da spasi posrnulog velikana od velike bruke i ispadanja u Segundu.

Što se tiče domaće ekipe oni su lideri na tabeli La lige sa 59 osvojenih bodova što je za sedam više od drugoplasiranog aktuelnog šampiona Real Madrida. Barselona je pre desetak dana ispala iz Lige Evrope porazom na "Old Trafordu" od Mančester junajteda da bi samo tri dana kasnije doživela šokantan poraz na gostovanju Almeriji u prvenstvu.

Taman kada se mislilo da je Ćavijeva četa u krizi i oslabljena neigranjem najboljeg strelca ekipe Roberta Levandovskog usledio je "El klasiko" u polufinalu Kupa kralja u kome su kao autsajderi stigli na "Santjago Bernabeu" stadion ali ipak odneli jako bitnu minimalnu pobedu pred revanš na "Nou kampu".

I na ovom meču će Barselona biti dosta oslabljena. Uz od ranije povređenog Dembelea, odsustvovaće Levandovski i Pedri dok će Gavi meč preskočiti zbog suspenzije. Što se Valensije tiče najveća boljka je svakako povreda prvog strelca Kavanija dok će odustvovati i Domeneh, Gabriel Paulista, Gaja, Niko i Markos Andre.

Katalonci su protiv "slepih miševa" vezali četiri trijumfa a poslednji put Valensija je osetila slast pobede na "Nou kampu" još u sezoni 2016/2017 kada je slavila sa 2:1.

Domaćin je veliki favorit na ovom susretu ali mi smo se odlučiti da tipujemo na golove.


NAŠ TIP: 1-2I&1-2II (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati