NAJVEĆI DERBI ENGLESKOG FUDBALA! Mančester u strahovitoj formi dolazi na ''Enfild''

V.M.

05. 03. 2023. u 15:12 >> 15:12

LIVERPUL dočekuje ''crvene đavole'' u derbiju 26. kola Premijer lige.

НАЈВЕЋИ ДЕРБИ ЕНГЛЕСКОГ ФУДБАЛА! Манчестер у страховитој форми долази на Енфилд

Foto: Tanjug

Veliki rivali ukrstiće koplja od 17:30 na jednom od najlegendarnijih stadiona na svetu. Ove dve ekipe su rekorderi po broju titula u engleskom prvenstu, Mančester je dizao trofej u 20 navrata, dok je Liverpulu to pošlo za rukom 19 puta. Što se tiče današnjeg duela, oba tima se nalaze u dobrim formama i sa dosta samopouzdanja dočekuju ovaj derbi.

Liverpul je preko nedelje savladao Vulverhempton sa 2:0 golovima Virdžila van Dajka i Mohameda Salaha. To mu je pored remija sa Palasom bila treća pobeda u prethodna četiri kola i može se reći da je Klopova četa uhvatila zalet. ''Redsi'' su trenutno šesti na tabeli, zaostaju šest bodova za četvrtoplasiranim Totenhemom i trijumfom na današnjem susretu bi se u potpunosti ukuljčili u borbu za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Kad smo kod najeltinijeg evropskog takmičenja, Liverpul igra u osmini finala sa Realom i sledeće nedelje će morati da napravi enorman podvig kako bi u Madridu preokrenuo zaostatak od tri gola iz prvog susreta kada je ''kraljevski klub'' slavio sa 2:5.

Mančester je proteklog vikenda dodao još jedan trofej u svoje bogate vitrine. U finalu EFL kupa bio je bolji od Njukasla rezultatom 2:0. Kazemiro i Rašford su postigli golove u prvom poluvremenu i nakon toga su izabranici Erika ten Haga mirno priveli meč kraju. Pre par dana nastavili su svoju avanturu u FA kupu, kada su preokretom savladali Vest Hem sa 3:1. Što se tiče domaćeg prvenstva, današnji gost je treći na tabeli sa 49 osvojenih bodova, 14 manje od lidera Arsenala. Junajted se nalazi u strahovitoj formi, na poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima trijumfovao je čak devet puta uz dva remija. Poslednji poraz doživeo je krajem januara kada je izgubio od ''tobdžija'' 3:1.

U skorijoj istoriji međusobnih duela blagu prednost ima Liverpul. Na poslednjih deset duela ''redsi'' su slavili četiri puta, uz tri remija i isto toliko pobeda Mančestera.

Klop neće moći da računa na Alkantaru i Luisa Dijaza, dok je pod upitnikom nastup Džoa Gomeza.

Junajted će biti bez Eriksena, Marsijala i Donija van de Beka.

Očekujemo jednu jako zanimljivu utakmicu i smatramo da će Liverpul nošen hukom sa tribina prepunog ''Enfilda'' ostati neporažen.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 4,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)