LEVERKUZEN KUBURI SA FORMOM: ''Stara dama'' je pobegla iz zone ispadanja

V.M.

05. 03. 2023. u 08:30

''FARMACEUTI'' dočekuju Hertu iz Berlina od 15:30 na ''Baj areni''.

ЛЕВЕРКУЗЕН КУБУРИ СА ФОРМОМ: Стара дама је побегла из зоне испадања

Foto: Profimedia

Domaćin igra dosta slabo u poslednje vreme, na proteklih pet ligaških utakmica ima samo jednu pobedu uz po dva poraza i remija i trenutno se nalazi na razočaravajućem 11. mestu na tabeli. Sa duge strane, Herta je veći deo sezone tavorila na dnu tabele, ali ostvarila je par pobeda u februaru i na taj način je pobegla iz zone ispadnja.

Leverkuzen ima dosta razočaravjuću sezonu, nakon što se prošle godine plasirao u Ligu šampiona, ove nije ni blizu mesta koje vode u Evropu. Na klupi ekipe se nalazi Ćabi Alonso koji je sredinom prve polusezone preuzeo trenersku palicu od Herarda Seoanea. Bivši igrač Liverpula i Reala je probudio ekipu svojim dolaskom i beležio je solidne rezultate ali njegovi izabranici su sada zapali u krizu. Jedina pozitivna stvar kod Bajera su igre u Ligi Evrope, nakon što su ''farmaceuti'' izgubili prvi meč od Monaka sa 2:3, otišli su na ''Luji II'', slavili isitim rezultatom i boljim izvođenem jedanaesteraca plasirali se u osminu finala u kojoj će se sastati sa Ferencvarošom. Domaćin je doživeo dva vezana poraza na svojoj ''Baj areni'' (od Dortmunda i Majnca) i danas će biti oran da prekine taj negativni niz kod kuće.

Iako je Herta pružala veoma slabe igre, uprava je odlučila da zadrži Sandra Švarca na klupi i to joj se sada isplaćuje. ''Stara dama'' iz Berlina je na poslednje tri ligaške utakmica ostvarila dve pobede uz poraz. Prvo je savladala Menhegladbah sa 4:1, da bi nakon poraza od Dortmunda bila bolja protiv Auzgzburga rezultatom 2:0. To je bilo dovoljno za beg sa dna, gost je trenutno 14. na tabeli sa 20 osvojenih bodova, poen više od Hofenhajma koji se nalazi na poziciji koja garantuje plej-of za opstanak u ligi.

Ova dva tima vole da remiziraju kada se susretnu. Na poslednjih pet međusobnih duela viđeno je čak tri remija uz po pobedu na obe strane.

Ćabi Alonso neće moći da računa na Aranguiza i Luneva.

Herta će biti bez Ejukea, Japnštajna, Kange i Nsona.

Očekujemo jednu otvorenu utakmicu, ovi timovi vole da igraju na golove (gol razlika domaćina je 36:36, dok je Hertina 27:40) i zbog toga verujemo da će biti pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,92)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)