BITKA ZA EVROPU: Ajntraht u Volfsburgu brani šesto mesto

O. M.

05. 03. 2023. u 09:15

JEDAN od derbija 23. kola Bundeslige igra se u Volfsburgu, gde domaći "vukovi" dočekuju Ajntraht iz Frankfurta.

БИТКА ЗА ЕВРОПУ: Ајнтрахт у Волфсбургу брани шесто место

FOTO: Tanjug/AP

Ko je mogao i da pomisli posle dve prve utakmice koje je Volfsburg odigrao u 2023. godini, naročito jer su bile nastavak serije od osam pobeda na kraju 2022. godine, da će one biti uvod u seriju od pet utakmica bez pobede. Bili su to ubedljivi trijumfi od 6:0 nad Frajburgom u Bremenu i 5:0 nad Hertom u Berlinu.

Usledila su tri poraza i remi u bundesligi uz eliminaciju u Kupu Nemačke, a tu crnu serije "vukovi" su prekinuli tek protekle nedelje na gostovanju Kelnu. Na toj utakmici su izabrabnici Nika Kovača, prema rečima hrvatskog stručnjaka, zasluženo osvojili bodove, ali su pored toga i prekinuli skoro četiri sata dug post bez postignutog gola.

Posle demoliranja Frajburga, Volfsburg je na svom terenu poražen od Bajerna 2:4 i od Lajpciga 0:3 pa je prosek golova na  Folksvagen areni u 2023. godini okruglo pet. 

Teško je verovati da ćemo i u nedelju gledati takvu goleadu, jer su poslednja četiri i sedam od prethodnih deset susreta Volfsburga i Ajntrahta na ovom stadionu došla 2-3 gola, jedan 0-1 a na dva su pala tačno četiri gola (2:2 i 1:3).

Volfsburg je uspevao da nađe put do mreže Ajntrahta na 21 prethodnom susretu sa ekipom iz Frankfurta, poslednji put se to nije desilo u decembru 2012. godine.

Deo te serije bio je i sadašnji trener Frankfurta oliver Glasner koji je od 2019. do 2021. predvodio Volfsburg. Za vreme njegove vladavine "vukovi" su osvojili 1,62 boda po utakmici, što je drugi najbolji učinak ovog kluba u istoriji, kada se tako računa.

Glasneru u dosadašnjim susretima sa Volfsburgom nije mnogo pomoglo "poznavanje materije" pošto je  doživeo dva poraza i jedan remi.

Ajntraht se na tabeli nalazi dve pozicije više od Volfsburga, sa pet bodova više, tako da bi goste i poraz zadržao na šestom mestu koje vodi u Ligu konferencija. Ali, orlovima bi to bio značajan minus u odnosu na ovu sezonu u kojoj su, kao osvajači Lige Evrope, izborili Ligu šampiona i stigli do nokaut-faze. Tu će im se put verovatno završiti pošto su u prvom susretu kao domaćini poraženi od Napolija sa 2:0.

Volfsburg će biti kompletan, dok Glasner neće moći da računa na povređenog Juniora Ebimbea i kažnjenog Đibrila Soa.

NAŠ PREDLOG: 1X&2-3 (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri