SA VLAHOVIĆEM U TIMU MNOGO JE LAKŠE: Juve sve karte baca na Ligu Evrope

V.M.

16. 02. 2023. u 16:57 >> 16:57

''STARA dama'' dočekuje Nant u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

СА ВЛАХОВИЋЕМ У ТИМУ МНОГО ЈЕ ЛАКШЕ: Јуве све карте баца на Лигу Европе

FOTO: AP/Tanjug

Nakon oduzetih bodova u prvenstvu od strane italijanskog saveza najbolja šansa za plasman u Ligu šampiona za Juventus je osvajanje ovog takmičenja, domaćin je u solidnoj formi od kada se na teren vratio sjajni Dušan Vlahović i pokušaće da završi posao odmah u prvom meču na svom terenu. Što si tiče Nanta, bivši prvak Francuske je vezao dve pobede u prvenstu, pobegao iz donjeg doma i u dobroj atmosferi dolazi na ''Alijanc stadion''.

''Stara dama'' je u Ligu Evrope došla nakon neuspešnog igranja Lige šampiona. U grupi ''H'' najelitnijeg evropskog takmičenja zauzela je treće mesto sa samo tri poena i tako se plasirala u Ligu Evrope. Što se tiče same forme ekipe, Juventus je ostvario tri uzastopna trijumfa u svim takmičenjima. Prvo je savladao Lacio u Kupu Italije sa 1:0, a nakon toga je bio bolji od Salernitane i Viole u prvenenstvu. Veliki značaj u tim pobedama ima Dušan Vlahović koji se vratio na teren posle dužeg odsustva i odma je pokazao kakav uticaj ima na igru kluba iz Torina.

Nant nije bio ekipa za koju se očekivalo da će proći prvu fazu ali uspeo je zauzevši drugo mesto u grupi ''G''. Pobedom protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu pretekao je Karabag i plasirao se u šesnaestinu finala. ''Kanarinci'' u dobrom ritmu dolaze u Italiju, trenutno su 13. na tabeli Lige 1 i za vikend su savladali Lorijen pogotkom Blasa.

Ova dva tima su poslednji put susrela davne sezone 1996/1997 kada je u polufinalu Lige šampiona Juventus bio bolji ukupnim rezultatom 3:4 i plasirao se u finale koje je kasnije izgubio od Dortmunda.

Domaćin će na ovom meču biti bez Ihaterena, Miretija, Petersa, Pogbe i Milika, dok je upitan nastup kapitena Leonarda Bonućija.

Nant u Italiju dolazi bez Ganaga i Merlina, a još se ne zna da li će Simon biti spreman da zaigra.

Očekujemo da Juventus odradi posao na svom terenu i ostvari pobedu koja će mu osigurati revanš bez puno briga u Francuskoj.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)