ATLETIKU JE PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA JEDINI CILJ: Valjadolid nadomak ponora

M.T.

21. 01. 2023. u 11:53

GOSTI ne znaju za pobedu u novoj godini.

АТЛЕТИКУ ЈЕ ПЛАСМАН У ЛИГУ ШАМПИОНА ЈЕДИНИ ЦИЉ: Ваљадолид надомак понора

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Titula je nedostižna za Atletiko Madrid, ali crveno-beli i dalje igraju za plasman u Ligu šampiona i sa tim ciljem na umu danas od 18.30 će u 18. kolu španskog šampionata dočekati Valjadolid na stadionu ''Vanda Metropolitano''.

Iako je sezona u La Ligi tek na polovini, Atletiko Madrid je, može se reći, već završio borbu za titulu. Ekipa Dijega Simeona je prosula previše bodova pre pauze, a nastavila je u sličnom ritmu. Atletiko je savladao Elče u prvom kolu posle pauze, ali je zatim poražen od Barselone i potom remizirao sa Almerijom.

Madriđani su sada na četvrtom mestu u šampionatu sa 28 bodova, koliko ispod njih imaju Viljareal i Betis, a sledi uzbudljiva borba za plaman u elitu pošto Rajo Valjekano na devetoj poziciji ima samo dva boda manje. Prvoplasirana Barselona beži Atletiku 13 bodova. Atletiko je i dalje u igri za Kup kralja pošto je uspešno prošao tri runde i plasirao se u četvrtfinale.

I dok Atletiko razmišlja o Ligi šampiona, Valjadolid je na ivici borbe za opstanak. "Zubini" puleni još uvek nemaju pobedu u novoj godini pošto su poraženi od Real Madrida, Majorke i Rajo Valjekana, a takmičenje su završili i u Kupu kralja porazom u šesnaestini finala od Alavesa.

Valjadolid se trenutno nalazi na 17. poziciji sa isto toliko bodova, odnosno jednim više od Kadiza, prvi timom ispod crte koja razdvaja timove od ispadanja iz lige. Veliki problem pred duel sa Atletikom je i loša forma Valjadolida na strani pošto je osvojio samo četiri boda na osam utakmica, što je treći najgori rezultat u ligi.

Stefan Savić vratiće se u poslednju liniju Atletiko Madrida pošto je odradio suspenziju zbog crvenog kartona dobijenog protiv Barselone. Međuti, Dijego Simeone neće imati na raspolaganju Serhija Regilona koji je takođe suspedovan zbog crvenog kartona protiv Almerije.

Zbog povreda će Valjadolid propustiti Hose Himenez i Janik Karasko dok bi Memfis Depaj mogao da igra ukoliko bude na vreme završena papirologija. U Valjadolidu će zbog žutih kartona ovaj meč preskočiti Monču, dok je Serhijo Eskudero povređen, a mogao bi da izostane Kenedi. Ivan Fresneda bi takođe trebalo da igra iako se već neko vreme spekuliše o njeogvom odlasku.

Valjadolid već 12 mečeva nema pobedu protiv Atletiko Madrida koji je u tom periodu ostvario čak 11 pobeda, dok je samo jedna utakmica završena nerešenim rezultatom. Valjadolid je u Madridu posledi put pobedio još 2009.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!