SEVILJIN PLES NA IVICI OPSTANKA: Trijumf protiv Đirone za beg iz opasne zone

M.T.

14. 01. 2023. u 13:55 >> 13:56

DOMAĆIN je bez poraza u poslednjih šest kola La Lige.

СЕВИЉИН ПЛЕС НА ИВИЦИ ОПСТАНКА: Тријумф против Ђироне за бег из опасне зоне

Foto Profimedia

Đirona tek treći put u svojoj istoriji igra u La Ligi, ali sezona za sada deluje dobro za tim iz Katalonije, a moglo bi da bude i bolje ako danas od 16.15 na stadionu ''Montilivi'' uspeju da savladaju Sevilju u 17. kolu španskog šampionata.

Katalonski klub je u seriji od šest utakmica bez poraza u La Ligi, ostvarivši četiri remija i dve pobede. Od povratka sa mundijalske pauze Đirone je doživela hladan tuš u Kupu kralja gde je eliminisana od niželigaša Saserena, ali je zato u šampionatu uspela da ostane neporažena pošto je sa identičnih 2:2 remizirala sa Rajo Valjekanom i Espanjolom.

Trenutno se Đirona nalazi na 12. poziciji u šampionatu sa 18 osvojenih bodova, tri više upravo od Sevilje koja je poslednji klub iznad crte, a isti broj bodova ima i Kadiz, prvi klub koji se nalazi ispod crte.

Od kako je sezona nastavljena, Sevilja ne zna za poraz na četiri odigrana meča. Ekipa Horhe Sampaolija savladala je u Kupu kralja Toremolinos i Linares, da bi remizirala sa Seltom i u prošlom kolu konačno prvi put još od sredine oktobra ostvarila pobedu u ligi protiv Hetafea.

Upravo zahvaljujući toj pobedi se Sevilja i pomerila iz zone ispadanja, ali samo na mesto iznad crte i još uvek je dug put pred Andalužanima da obezbede opstanak ove sezone, iako su navijače navikli na mnogo bolje plasmane jer su u prethodne tri sezone uvek završavali na četvrtom mestu.

Za trenera Mičela biće dosta izazova u sklapanju tima za susret protiv Sevilje. Oriol Romeu odradio je suspenziju i vraća se u tim, ali su Huanpe, Reiner i Ćavi Hernandez i dalje povređeni. Još uvek nije sigurno da će zaigrati Ibrahima Kebe zbog povrede, dok je Valentin Kasteljanos pod susenzijom jer je dobio peti žuti karton u prethodnom kolu. Lista povređenih igrača u Sevilji se ne smanjuje a na njoj su i dalje Tomas Dilejni, Papu Gomez, Aleks Telješ, Markao, Hesus Manuel Korona i Karim Rekik. Ipak, posle odrađene suspenzije protiv Hetafea, trener Andalužana Horhe Sampaoli imaće ponovo na raspolaganju Gonzala Montijela i Hose Anhel Karmonu.

Rivalstvo Đirone i Sevilje ne traje dugo pošto će ovo biti tek šesti međusobni meč ova dva tima. Sevilja je dobila prve četiri utakmice, dok je Đirona slavila u njihovom poslednjem duelu odigranom u aprilu 2019.godine

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis