KOLIKO ĆE BITI POTREBNO ZA OPORAVAK? Trabzon posle ''petarde'' čeka raspoloženi Bašakšehir

M.T.

14. 01. 2023. u 11:25

GOSTI su bez poraza u prethodnih osam mečeva.

КОЛИКО ЋЕ БИТИ ПОТРЕБНО ЗА ОПОРАВАК? Трабзон после петарде чека расположени Башакшехир

Foto: Profimedia

Još zuji u ušima navijačima Trabzona od ''petarde'' iz prošlog kola turske Superlige, a njihovi ljubimci pokušaće da što pre to zaborave danas od 17 časova kada na stadionu ''Akjazi'' dočekaju Bašakšehir u 19. kolu turskog šampionata.

Nastavak sezone posle mondijalske pauze ne prolazi baš najbolje za Trabzon koji je slavio u kupu protiv Samsunspora, ali je u četiri ligaška kola pored dve pobede od kojih je jedna bila protiv Fenerbahčea, doživeo i dva ubedljiva poraza, oba na gostovanjima. Prvo je meru timu sa obala Crnog mora meru uzeo Karagumruk sa 4:1, da bi u prethodnom kolu Alanja smestila pet komada u mrežu Ugurčana Čakira.

Ekipa trenera Abdulaha Avčija sada se nalazi na šestom mestu tabele 29 osvojenih bodova, isto koliko ima i Bešiktaš na petom mestu, a pet manje od današnjeg protivnika koji je trenutno treći.

Bašakšehir je od nastavka sezone nepogrešiv. Tim iz Istanbula kojeg sa klupe predvodi Emre Belezoglu je u Kup Turske savladao Gectepe, a u Superligi je ostvario tri pobede uz remi. U prethodnom kolu Bašakšehir je savladao Adanu Demirspor sa 2:1. Belezogluov tim je u seriji od osam mečeva bez poraza u svim takmičenjima i u veoma dboroj formi stiže na stadion ''Akjazi''.

Dobri rezultati doneli su Bašakšehiru treću poziciju na tabeli sa 34 boda, jednim manje od drugoplasiranog Fenerbahčea, dok je Galatasaraj prvi sa osam bodova više, ali i jednom odigranom utakmicom više.

Trener Trabzona Abdulah Avči verovatno će napraviti nekoliko izmena u sastavu posle katastrofalnog poraza od Alanje, ali će biti i prinudnih izostanaka u timu. Tako će zbog kartona meč propustiti Viktor Ugo, dok zbog povreda u timu nisu Edin Višća, Husein Turkmen i Doruhan Tokoz. Što se tiče Bašakšehira, trener Emre Belezoglu nema razloga da pravi velike promene u timu, ali će i dalje neće imati na raspolaganju povređene Luksa Bilju, Mesuta Ozila i Bertranda Traorea.

Trabzon nema pozitivan skor sa Bašakšehirom u poslednjih deset međusobnih duela, pošto je uspeo da ostvari samo dve pobede u odnosu na četiri koliko je upisao Bašakšehir. Četiri utakmice završene su nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!