UKRAJINSKI POLITIČAR: NATO vrši genocid nad stanovništvom Ukrajine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 05. 2024. u 18:28

SITUACIJA u Ukrajini predstavlja ciljani genocid NATO-a nad Ukrajincima, izjavio je ukrajinski političar, lider partije „Država“ Dmitrij Vasilec.

УКРАЈИНСКИ ПОЛИТИЧАР: НАТО врши геноцид над становништвом Украјине

Foto MO Ukrajine

-Ukrajina se (pod njenim liderom Vladimirom) Zelenskim pretvorila u jedan veliki koncentracioni logor NATO-a, gde Ukrajince jednostavno kao životinje hvataju na ulici… Oduzeta su im sva prava. Situacija na teritoriji koju je NATO okupirao odvija se po najgorem scenariju sa ciljem da se uništi što je moguće više ukrajinskog stanovništva kao etničke grupe, ocenio je Vasilec za belorusku agenciju „Belta“.

On je zaključio da je u toku namerni genocid od strane zemalja NATO-a.

Političar je nazvao Severnoatlantsku alijansu stranom u sukobu i istakao da će države tog bloka učiniti sve da ne iskoriste svoje snage, već Ukrajince koji su obespravljeni i imaju mala prava u Evropskoj uniji.

Prema njegovim rečima, logično je pretpostaviti da će zemlje EU uskoro usaglasiti nove formulacije u evropskom zakonodavstvu kako bi imale osnov da Ukrajince vrate nazad režimu Zelenskog i oteraju ih u „privatnu vojnu kompaniju NATO-a – Oružane snage Ukrajine“.

-Prve će početi baltičke zemlje i Poljska kao zemlje koje maksimalno zavise od Sjedinjenih Američkih Država, ocenio je Vasilec.

On je naglasio da je jedan od zadataka Anglosaksonaca uništavanje slovenskog stanovništva koje govori ruskim jezikom.

Političar je dodao da Vašington i Kijev „odlično shvataju da se podrazumeva da im je stanovništvo Ukrajine koje govori ruskim jezikom, a koje čini više od 50 odsto, nelojalno“.

Istovremeno, Vasilec ističe da su se desetine hiljada Ukrajinaca pridružile ruskoj vojsci i oslobađaju svoju zemlju. On je takođe naglasio da oficiri Oružanih snaga Ukrajine izvršavaju komande SAD.

U junu 2022. godine Osmi apelacioni sud Lavova zabranio je aktivnost partije „Država“ u Ukrajini.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku