LEĆE U DOBROJ FORMI: Milan se previše saplitao u poslednjih par dana

M.T.

14. 01. 2023. u 11:40

DOMAĆIN je bez poraza u poslednjih pet kola Serije A.

ЛЕЋЕ У ДОБРОЈ ФОРМИ: Милан се превише саплитао у последњих пар дана

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Mundijalska pauza prijala je Lećeu koje je ostvario dobre rezultate u nastavku sezone, a tačno na polovini, u 19. kolu Serije A, imaće težak zadatak danas od 18 časova na stadionu ''Via del mare'' protiv Milana da nastavi u istom stilu.

Leće je po povratku sa pauze uspeo da iznenadi Lacio sa 2:1 pred svojim navijačima, da bi u prethodnom kolu remizirao bez golova sa Specijom. Računajući i mečeve pre nego što je Serija A zaustavljena, Leće je u seriji od pet utakmica bez poraza tokom koji je ostvario tri pobede i dva remija.

Sve to je timu koji sa klupe predvodi Marko Baroni donelo određeni napredak i Leće se trenutno na tabeli nalazi na 11. poziciji sa 19 osvojenih bodova koliko imaju Bolonja i Empoli, ali sa slabijom gol razlikom. U slučaju pobede međutim Leće neće moći da napreduje jer ispred njega Torino ima četiri boda više.

Milan je u poslednje dve utakmice prilično ozbiljno kiksnuo. Po povratku sa pauze, Milan je savladao Salernitanu, da bu u prethodnom kolu u derbiju protiv Rome imao prednost od 2:0 i za samo šest minuta u završnici meč primio dva gola i osvojio samo bod. Na to se nadovezao i poraz u osmini finala Kupa Italije od Torina sa 1:0 posle produžetaka uprkos tome što su ''bikovi'' imali igrača manje.

Sve navedeno ne ostavlja mnogo izbora Milanu koji mora da juri pobedu na jugu Italije ako želi da i dalje ostane u igri za odbranu titule. Ekipa Stefana Piolija nalazi se trenutno na drugom mestu tabele sa 37 bodova, koliko ima i trećeplasirani Juventus koji je poražen u derbiju od Napolija. U odnosu na Napoli, Milan ima zaostatak od deset bodova uz utakmicu manje

Lećeu se za utakmicu protiv Milana vraća u tim kapiten Morten Hjulmand koji je odradio suspenziju, ali zato i dalje ostaju van ekipe povređeni Marin Pongračić, Torir Johan Helgason, Kastriot Dermaku i Asan Sisej.

Stefano Pioli ne može da računa na Stefana Tonalija koji je skupio dovoljno žutih kartona za preskakanje meča, ali bi trebalo posle povreda da se ponovo nađu na terenu Divok Oriđi i Simon Kjer. Ipak i dalje su na listi povređenih igrača Zlatan Ibrahimović, Rade Krunić, Ante Rebić i startni golman Majk Menjan.

Milan ima prednost u odnosu na Leće u poslednjih deset mečeva pošto je šest puta izlazio kao pobednik u tim utakmicam. Leće je ostvarilo samo jednu pobedu i to još davne 2006.godine, a tri utakmice su okonačne nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu