SEVILJIN PLES NA IVICI OPSTANKA: Trijumf protiv Đirone za beg iz opasne zone

M.T.

14. 01. 2023. u 13:55 >> 13:56

DOMAĆIN je bez poraza u poslednjih šest kola La Lige.

СЕВИЉИН ПЛЕС НА ИВИЦИ ОПСТАНКА: Тријумф против Ђироне за бег из опасне зоне

Foto Profimedia

Đirona tek treći put u svojoj istoriji igra u La Ligi, ali sezona za sada deluje dobro za tim iz Katalonije, a moglo bi da bude i bolje ako danas od 16.15 na stadionu ''Montilivi'' uspeju da savladaju Sevilju u 17. kolu španskog šampionata.

Katalonski klub je u seriji od šest utakmica bez poraza u La Ligi, ostvarivši četiri remija i dve pobede. Od povratka sa mundijalske pauze Đirone je doživela hladan tuš u Kupu kralja gde je eliminisana od niželigaša Saserena, ali je zato u šampionatu uspela da ostane neporažena pošto je sa identičnih 2:2 remizirala sa Rajo Valjekanom i Espanjolom.

Trenutno se Đirona nalazi na 12. poziciji u šampionatu sa 18 osvojenih bodova, tri više upravo od Sevilje koja je poslednji klub iznad crte, a isti broj bodova ima i Kadiz, prvi klub koji se nalazi ispod crte.

Od kako je sezona nastavljena, Sevilja ne zna za poraz na četiri odigrana meča. Ekipa Horhe Sampaolija savladala je u Kupu kralja Toremolinos i Linares, da bi remizirala sa Seltom i u prošlom kolu konačno prvi put još od sredine oktobra ostvarila pobedu u ligi protiv Hetafea.

Upravo zahvaljujući toj pobedi se Sevilja i pomerila iz zone ispadanja, ali samo na mesto iznad crte i još uvek je dug put pred Andalužanima da obezbede opstanak ove sezone, iako su navijače navikli na mnogo bolje plasmane jer su u prethodne tri sezone uvek završavali na četvrtom mestu.

Za trenera Mičela biće dosta izazova u sklapanju tima za susret protiv Sevilje. Oriol Romeu odradio je suspenziju i vraća se u tim, ali su Huanpe, Reiner i Ćavi Hernandez i dalje povređeni. Još uvek nije sigurno da će zaigrati Ibrahima Kebe zbog povrede, dok je Valentin Kasteljanos pod susenzijom jer je dobio peti žuti karton u prethodnom kolu. Lista povređenih igrača u Sevilji se ne smanjuje a na njoj su i dalje Tomas Dilejni, Papu Gomez, Aleks Telješ, Markao, Hesus Manuel Korona i Karim Rekik. Ipak, posle odrađene suspenzije protiv Hetafea, trener Andalužana Horhe Sampaoli imaće ponovo na raspolaganju Gonzala Montijela i Hose Anhel Karmonu.

Rivalstvo Đirone i Sevilje ne traje dugo pošto će ovo biti tek šesti međusobni meč ova dva tima. Sevilja je dobila prve četiri utakmice, dok je Đirona slavila u njihovom poslednjem duelu odigranom u aprilu 2019.godine

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)