TRI GOLA SU VELIKA PREDNOST: Olimpijakos u revanšu overava prolaz u četvrtfinale kupa

M.T.

11. 01. 2023. u 10:03

PIREJCI su savladali u prvom meču Atromitos sa 4:1.

ТРИ ГОЛА СУ ВЕЛИКА ПРЕДНОСТ: Олимпијакос у реваншу оверава пролаз у четвртфинале купа

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atromitosa večeras od 20 časova dočekaće na svom stadionu ''Peristeri'' ekipu Olimpijakosa u revanš meču osmine finala Kupa Grčke. ''Neustrašivi'' imaju samo minimalne šanse da prođu u četvrtfinala pošto je Olimpijakos u prvom meču ostvario trijufm sa 4:1.

Atromitos i Olimpijakos su prvi meč odigrali pre skoro mesec dana, tačnije 15. decembra, a domaćin je tada pružio odličan otpor u prvih 45 minuta posle kojih je bilo 1:1. Međutim, Pirejci su dodali gas u drugom poluvremenu i postigli još tri gola za ubedljivu pobedu.

U Kupu Grčke Atromitos je startovao od šesnaestine finala i uz dosta poteškoća uspeo da je prođe. Atromitos je u prethodnoj rundi savladao Asteras sa 3:1, ali tek posle produžetaka jer je bilo 0:0 posle 90 minuta. Ipak, čini se da će tu biti i kraj Atromitosa u takmičenju u kojem je najveći uspeh ekipa trenera Krisa Kolmana postigla igranjem finala u dve sezone uzastopno 2010/2011. i 2011/2012. kada su gubili u borbi za trofej od AEK-a i Olimpijakosa.

Pirejci su gotovo sav posao oko plasman u četvrtfinale završili tom pobedom od 4:1 u prvom meču, ali nema sumnje da trener Mičel neće dozvoliti svojim igračima bilo kakvo opuštanje. Olimpijakos je takmičenje i počeo od osmine finala i deluje da će lako preskočiti tu prepreku.

Što se forme tiče, navijači Pirejaca nemaju razloga da brinu pošto Olimpijakos već 11 mečeva u svim takmičenjima nema poraz, a od početka godine savladao je Jonikos i Volos u Superligi Grčke bez primljenog gola. Prošle sezone je Olimpijakos zaustavljen u polufinalu Kupa Grčke pošto je bolji bio posle produžetaka PAOK, a Pirejci su poslednji trofej u kupu osvojili 2020. Atinski crveno-beli su najtrofejniji tim u kupu sa 28 titula uz 13 izgubljenih finala.

I pogleda na međusobni skor između ovih timova daje jasan status favorita Olimpijakosu. Pirejci su u poslednjih deset utakmica protiv Atromitosa ostvario osam pobeda, dok je Atromitos slavio samo jednom i to u prijateljskom meču, dok je jedan završen nerešenim rezultatom. U Kupu Grčke su se ova dva tima sastajala tri puta u prethodnih 11 godina i Olipijamos je uspešniji, od dobijeog finala 2012, pa do eliminacije Atromitosa u još dva navrata.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)