SITI JURIŠA KA PRVOM TROFEJU OVE SEZONE: ''Sveci'' su umeli da budu neugodan protivnik u prošlosti

V.M.

11. 01. 2023. u 09:14

SAUTEMPTON dočekuje Mančester siti u četvrtfinalu Liga kupa.

СИТИ ЈУРИША КА ПРВОМ ТРОФЕЈУ ОВЕ СЕЗОНЕ: Свеци су умели да буду неугодан противник у прошлости

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin pruža katastrofalne partije ove sezone, u opasnoj je krizi i ne vidi izlazak iz nje u skorije vreme. Na noge mu dolaze ''građani'' koji su preko nedelje ponizili Čelsi sa 4:0 i stižu motivisani na ''Sent Meris'' da obezbede plasman u završnicu EFL kupa.

Sautempton se nalazi u ozbiljnom problemu. Poslednji je na tabeli Premijer lige i vezao je čak šest poraza u njoj. Preko nedelje je u FA kupu zabeležio prvu pobedu u novoj godini savladavši Kristal palas nakon preokreta sa 1:2. Golove su postigli Vord-Prauz i Armstrong.

U dosadašnjem toku takmičenja domaćin je prvo savladao Kembridž junajted rezultatom 0:3, zatim je izbacio Šefild venzdej nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i u prošlom kolu je rutinski pobedio Linkoln, 2:1. Može se reći da su ''sveci'' imali sreće na žrebu ali sve je to došlo na naplatu pošto ih očekuje obračun sa jednom od najboljih ekipa na svetu.

Mančester siti igra odlično nakon pauze i u dobrom ritmu dočekuje ovaj susret. Pretohdna dva meča igrao je sa Čelsijem i upisao je dve pobede, prvo je u Premijer ligi bio bolji rezultatom 0:1, a zatim je dominantno savladao ''plavce'' u okviru FA kupa na ''Etihadu'', 4:0.

Četa Pepa Gvardiole je do sada u EFL kupu bila bolja od već pomenutog Čelsija sa 2:0, a zatim je trijumfovala protiv Liverpula u interesantnoj utakmici sa 3:2. Gosta za vikend očekuje derbi grada Mančestera i moguće je da će odmarati neke bitne igrače ali klupa Sitija je toliko jaka da to ne bi trebalo da predstavlja problem ka ostvarivanju cilja, a to je plasman u polufinale.

Na prethodnih pet međusobnih susreta ovih timova viđenje su tri pobede Mančester sitija uz dva remija.

Domaćin će na ovom meču biti bez Bela-Kočapa, Larijosa, Volkota, Mekartija i već duže povređenog Tina Livramenta.

Gvardiola ne može da računa na Mendija i Dijaza, dok je pod upitnikom nastup Džeka Griliša koji se razboleo.

Očekujemo da gost dominira posedom tokom većeg dela utakmice i da će bez većih problema obezbediti plasman u narednu fazu takmičenja.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu