VILJAREAL BI DA VEŽE DVE POBEDE: Isti cilj ima i Valensija protiv ''žute podmornice

M.T.

31. 12. 2022. u 09:17

U poslednjih deset mečeva ova dva tima nije bilo remija.

ВИЉАРЕАЛ БИ ДА ВЕЖЕ ДВЕ ПОБЕДЕ: Исти циљ има и Валенсија против жуте подморнице

Foto: Profimedia

Viljareal i Valensija vraćaju se na teren posle reprezentativne pauze zbog Mundijala u Kataru, a prvi meč odigraće međusobno danas od 16.15 u okviru 15. kola španskog šampionata na Gradskom stadionu u Valensiji na kojem je ''žuta podmornica'' privremeno domaćin.

U protekle tri sezone Viljareal je uvek bio plasiran u prvih sedam ekipa u La Ligi, a ove sezone je trenutno deseti posle 14 odigranih kola. Ekipa trenera Kikea Setijena je pred odlazak na pauzu savladala Espanjol i tako prekinula niz od četiri kola bez pobeda tokom kojih je samo jednom remizirala i doživela tri uzastopna poraza.

''Žuta podmornica'' na desetoj poziciji trenutno ima 21 osvojeni bod, ali situacija može brzo da se promeni pošto Atletik Bilbao i Betis na petom i šestom mestu koja vode u evropska takmičenja imaju četiri boda više uz utakmicu više, tako da je za Viljareal sve otvoreno. Odmah iza Viljareala na 10. poziciji nalazi se Valensija sa dva boda manje.

Poput Viljareala, Valensija je takođe na pauzu otišla u dobrom raspoloženju posle ubedljive pobede protiv Betisa sa 3:0. Bio je to prvi trijumf ''slepih miševa'' posle pet kola tokom kojih su tri puta remizirali i doživeli dva poraza. Ekipa Đenara Gatuza je ubojitija u napadu u odnosu na Viljareal, ali prima i više golova, a najveći problem za ''slepe miševe'' je nedostatak konstantnosti što im ih i onemogućava da se eventualno bore za mesto među najboljih šest ekipa. Ipak, sa dva boda manje od Viljareala na tabeli i šest od pozicija koje u narednoj sezoni obezbeđuju izlazak u evropska takmičenja, za ''slepe miševe'' ima još dovoljno vremena da dođu do dobrog rezultata.

Kike Setijen može da bude zadovoljan zdravstvenom situacijom u timu pošto zbog povrede neće igrati samo Đovani Lo Selso, a posle odrađenog meča uspenzije vraća se u ekipu Pau Tores, a spreman je i Đerard Moreno. Zdravstveni bilten ne predstavlja problem ni treneru Valensije Đenaru Gatuzu. ''Slepi miševi'' će biti samo bez duže odsutnog Haumea Domeneka, ali bi zato u timu trebalo da budu Ilai Moriba i Muktar Dijakabi.

U poslednjih deset međusobnih susreta ovih timova remi ne dolazi u obzir jer neko prosto mora da bude poražen. Valensija je u prednosti sa sedam trijumfa, dok je Viljareal slavio tri puta. Poslednji put su ovi timovi remizirali pre četiri godine u La Ligi i možda je vreme da ponovo bude nerešeno.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,80)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković