NEMA RONALDA, NEMA PROBLEMA: Lopetegi nakon pobede na debiju dočekuje razigrani Junajted

V.M.

31. 12. 2022. u 11:17 >> 11:17

MANČESTER juri petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

НЕМА РОНАЛДА, НЕМА ПРОБЛЕМА: Лопетеги након победе на дебију дочекује разиграни Јунајтед

FOTO: Tanjug

Domaćin je trijumfom započeo Lopetegijevu eru na klupi, trenutno je 18. na tabeli sa 13 bodova i pobedom na ovom meču, ili možda čak i bodom, bi uspeo da pobegne iz zone ispadanja. Junajted je u sjajnom ritmu, vezao je četiri pobede u Premijer ligi i EFL kupu i želi da nastavi tu seriju na neugodnom gostovanju.

Vulvsi su za vreme Svetskog prvenstva napravili promenu na klupi koja se odma isplatila. Bruna Laža zamenio je iskusni španski stručnjak Đulen Lopetegi. Sa njim na čelu ekipa je prvo bila bolja od Gilingema sa 2:0, a zatim je u pre par dana savladala Everton sa 1:2. Iako su ''karamele'' povele na tom meču, ''vukovi'' su obrnuli rezultat golovima Podensa i Aita Nurija i odneli tri boda sa veoma bitnog gostovanja. Timovi generalno umeju da proigraju kada se desi promena menadžera, što je izgleda i slučaj sa domaćinom koji ima sastav makar za sredinu tabele.

Što se tiče gosta, on je u sjajnoj formi i atmosfera u klubu je odlična. U prošlom kolu Junajted je rutinski savladao Notingem sa 3:0, Rašford, Marsijal i Fred su se upisali u listu strelaca. Izabranici Erika ten Haga su savladali i Barnli u EFL kupu pre deset dana sa 2:0. Mančester će večeras biti u prilici da ostvari tri uzastopne pobede u Premijer ligi što još nije uspeo pod holandskim stručnjakom. ''Crveni đavoli'' su trenutno peti na tabeli i pobedom na ovoj utakmici bi preskočili četvrtoplasirani Totenhem i po prvi put ove sezone bi se našli na nekom od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Takođe igraju i u Ligi Evrope, gde su u grupi ''E'' zauzeli drugo mesto i očekuje ih obračun sa Barselonom u nokaut fazi takmičenja.

U prethodnih pet susreta ovih ekipa viđene su tri pobede Junajteda uz remi i trijumf Vulvsa.

Domaćin će na ovom meču biti bez Čikinja, Kalajdžića i Neta, dok je pod znakom pitanja Podens koji je doživeo povredu protiv Evertona.

Ten Hag neće moći da računa na Lindelofa i Mektomineja, dok su verovatni i izostanci Daloa i Sanča ali nije nemoguće da nastupe.

Očekujemo interesantnu utakmicu, obe ekipe igraju dobro u poslednje vreme i mislimo da će postići barem po gol na meču.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024