MALI ATINSKI DERBI U OSMINI FINALA: Kifisias će pokušati da iznenadi AEK

M.T.

15. 12. 2022. u 09:39

BIĆE ovo peti duel ova dva tima.

МАЛИ АТИНСКИ ДЕРБИ У ОСМИНИ ФИНАЛА: Кифисиас ће покушати да изненади АЕК

Foto: Profimedia

Fudbaleri Kifisiasa iz istoimenog atinskog predgrađa dočekaće u prvom meču osmine finala Kupa Grčke AEK u malom atinskom derbiju večeras od 20.30 na stadionu ''Jorgos Kamaras''.

Kifisias je lider drugoligaškog karavana u Grčkoj i od početka sezone nije doživeo nijedan poraz. U ligi ekipa trenera Jorgosa Petrakasa nalazi se na prvom mestu sa svih šest pobeda i 18 osvojenih bodova, a najbliži pratilac je Smirnis koji na drugom mestu ima dva boda manje.

U Kupu Grčke Kifisias je krenuo od treće runde u kojoj je savladao Smirnis, da bi u četvrtoj rundi prošao na penale OFI Erapetru. U šesnaestini finala Kifisias je bio bolji od OFI-ja sa Krita minimalnim rezultatom i obezbedio sebi dvomeč protiv AEK-a.

Na drugoj strani, AEK u poslednjih 11 mečeva ne zna za poraz i za to vreme je ostvario devet pobeda i dva remija. Poslednji put je AEK poražen 11. septembra u derbiju protiv Panatinaikosa. Na tabeli grčkog šampionata AEK je trenutno na drugoj poziciji sa 29 osvojenih poena, osam manje u odnosu na vodeći Panatinaikos, a četiri više u odnosu na PAOK i Olimpijakos.

U Kupu je AEK krenuo od šesnaestine finala, a u toj fazi nije imao težak posao protiv Janjine koju je tim trenera Matijasa Almeide savladao sa 2:0. AEK je 15 puta osvajao Kup Grčke uz još 11 odigranih finala, a prošle sezone je takmičenje završio u četvrtfinalu pošto je u dvomeču bio bolji kasniji finalista PAOK.

Ovo će biti peti međusobni duel Kifisiasa i AEK-a, a prednost je na strani većeg atinskog kluba koji je ostvario tri trijumfa, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Prošle sezone su ova dva kluba takođe igrala u osmini finala kupa i AEK je bio bolji u dvomeču.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)