NIJE SVE U PARAMA! Bogati crveno-beli počinju borbu u Kupu

M.T.

15. 12. 2022. u 14:34 >> 14:34

Prošle sezone "legende" su stale u polufinalu.

НИЈЕ СВЕ У ПАРАМА! Богати црвено-бели почињу борбу у Купу

Foto: Profimedia

Fudbaleri Olimpijakosa su u poslednjih sedam sezona samo jednom osvojili Kup Grčke, što je premalo ako pitate one najvatrenije navijače, a danas od 18.30 počeće Pirejci novi pohod na trofej u ovom takmičenju pošto u osmini finala dočekuju na svom stadionu ''Karaiskakis'' ekipu Atromitosa u osmini finala.

Atinski crveno-beli nisu u lošoj formi pošto na poslednjih deset mečeva imaju samo jedan poraz uz pet pobeda i četiri remija. Međutim, za razliku od prethodnih sezona, u ovoj Olimpijakos igra nešto slabije od očekivanog u šampionatu Grčke i to se vidi i na tabeli. Doživeli su dva poraza i Pirejci su trenutno tek na četvrtoj poziciji sa 25 osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirani PAOK, dok je na drugoj poziciji AEK sa 27, a prvi Panatinaikos ima 37 bodova.

Ekipa trenera Mičela će mečom protiv Atromitosa i početi takmičenje u Kupu, a formu je usled pauze u šampionatu zbog Svetskog prvenstva u Kataru Olimpijakos održavao prijateljskim mečevima. Odigrali su Pirejci tri utakmice i ostvarili dve pobede, protiv Hadersfilda i Notingem Foresta, dok su remizirali sa Standardom iz Liježa. Poslednji trofej u Kupu Grčke Olimpijakos je osvojio u sezoni 2019/2020, a prošle sezone su Pirejci zaustavljeni u polufinalu u dvomeču sa PAOK- om, a solunski klub je prošao u finale zahvaljujući golu u gostima.

Atromitos je u ovom dvomeču protiv Olimpijakosa potpuni autsajder, a ni forma tima na čijoj klupi sedi nekadašnji selektor Velsa Kris Kolman nije baš obećavajuća. ''Neustrašivi'' su u posledih pet kola grčkog šampionata pre pauze zbog Mundijala tri puta poraženi uz samo jednu ostvarenu pobedu i jedan remi. Odigrali su potom i dva prijateljska meča u kojima su ostvarili pobedu i remi.

Kolmanova ekipa je u kupu startovala u šesnaestini finala u kojem je savladala Asteras, ali tek posle produžetaka sa 3:1. Atromitos je u Kupu Grčke dva puta uspevao da stigne do finala, i to dve godine uzastopno 2011. i 2012, u kojima je gubio od AEK-a i Olimpijakosa.

Odnos u međusobnim mečevima ova dva tima u potpunosti je na strani Olimpijakosa, a u poslednjih 10 odigranih utakmica Pirejci su ostvarili osam trijumfa, dok je Atromitos uspeo samo jednom da pobedi i to u prijateljskoj utakmici uz jedan meč koji je završen nerešenim rezultatom. Atromitos je u takmičarskom meču savladao Olimpijakos poslednji put pre pet godina u prvenstvu Grčke. Takođe pre pet godina su ova dva tima poslednji put igrala u Kupu kada je uspešniji bio atinski klub.

Tim iz Pireja je uložio dosta novca ove sezone u pojačanje, a u klub si stigle zvezde poput Marsela i Hamesa Rodrigeza, ali su rezultati izostali, ali mi smatramo da će baš danas Mičelovi puleni pobedom nagovestiti bolje dane. Trofej u kupu je možda i jedini kom mogu da se nadaju navijači grčkog giganta s obzirom na to da veliki rival Panatinaikos u prvenstvu ima čak 12 bodova prednosti.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)