PAUZA JE BILA PREKO POTREBNA: Može li se crna serija prekinuti protiv Kompanijeve čete?

V.M.

11. 12. 2022. u 08:45

PRVI obračun ovih ekipa nakon šest godina.

ПАУЗА ЈЕ БИЛА ПРЕКО ПОТРЕБНА: Може ли се црна серија прекинути против Компанијеве чете?

Profimedia

Nakon mesec dana pauze, Barnli će pokušati da nastavi u istom ritmu i obezbedi direktan plasman u Premijer ligu sledeće sezone, sa druge strane KPR je napustio trener Majkl Bil, još mu nisu pronašli zamenu i pitanje je kako će ekipa reagovati na njegov odlazak u Rendžers.

KPR je igrao kvalitetan fudbal tokom oktobra i delovao je kao ekipa koja će konkurisati za direktan plasman u elitu, ipak posle toga usledio je pad. Na poslednjih pet utakmica osvojili su samo jedan bod protiv Noriča uz četiri poraza i sigurno im je dobra došla pauza za Svetsko prvenstvo u Kataru. Uprava kluba je pokušala da zadrži menadžera Bila, kojem je ipak ponuda škotskog velikana Rendžersa bila primamljivija, i ekipu iz Londona će sada privremeno voditi jamajčansko-engleski stručnjak Pol Hol dok uprava ne nađe dugotrajno rešenje. KPR je igrao na golove u prvom delu sezone, gol razlika na 21. utakmici im je 26:24, ali je pitanje da li će tako nastaviti nakon promene na klupi. Sigurno je da će ''Loftus roud'' biti pun i da će se potruditi da maksimalno otežaju posao lideru prvenstva.

Što se tiče Barnlija, oni su na leto zaposlili Vensana Kompanija i to se pokazalo kao pun pogodak. Belgijski stručnjak sjajno vodi mladu ekipu koja je lider Čempionšipa i smeši joj se ekspresan povratak u Premijer ligu. U prethodnih pet kola imaju četiri pobede i poraz. Jako je bitan bio trijumf u derbiju protiv Blekburna u poslednjem kolu pred pauzu, kada su na ''Turf muru'' slavili sa 3:0. Takođe dobro igraju u Liga kupu u kojem su se plasirali u osminu finala gde će im protivnik biti Mančester junajted. Postajala je bojazan u klubu da će Kompani možda preuzeti kormilo reprezentacije Belgije nakon što je Roberto Martinez podneo ostavku, ipak on je negirao bilo kakvu mogućnost da se to desi i fokusiran je da završi posao koji je započeo.

Ove dve ekipe su se poslednji put susrele u sezoni 2015/2016 kada su takođe nastupale u Čempionšipu, prvu utakmicu tada su remizirali, dok je u drugoj Barnli slavio sa 1:0.

Domaćini će biti bez ključnog igrača Ilijasa Čera, a Kompani neće moći da računa na Ansasa Zarurija.

Očekujemo interesantnu utakmicu, u kojoj će Barnli držati posed a KPR tražiti svoju priliku iz kontri.

NAŠ TIP: H2 & 2+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu