BORBA SEVERA I JUGA ZA BEG IZ OPASNE ZONE: SPAL i Palermo biju važnu bitku za bodove

M.T.

11. 12. 2022. u 08:26

DOMAĆIN je šest kola bez pobede.

БОРБА СЕВЕРА И ЈУГА ЗА БЕГ ИЗ ОПАСНЕ ЗОНЕ: СПАЛ и Палермо бију важну битку за бодове

Foto Profimedia

Fudbaleri SPAL-a u krizi su rezultata i moraće brzo da reaguju ako misle da opstanu u Seriji B, a u okviru 17. kola tog takmičenja na stadionu ''Paolo Maca'' dočekaće danas 15 časova Palermo.

SPAL trese ogromna kriza pošto klub iz Emilije Romanje u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima ima ostvarenu samo jednu pobedu, dok je šest puta poražen uz pet remija. U poslednjih pet kola u Seriji B ekipa trenera Danijele De Rosija ostvarila je dva remija, a između toga poražena je tri puta uzastopno.

Zbog toga i ne čudi što je SPAL trenutno u društvu za ispadanje iz Serije B, na 17. poziciji sa 16 osvojenih bodova, dva boda udaljen od Beneventa koji je prvi tim iznad crte. De Rosijev tim ima jednu od lošijih odbrana u ligi pošto je SPAL primio 21 gol, a na drugoj strani ofanziva ne odskače preterano pošto je napad postigao 19 golova do sada. SPAL ne može da se u ovom meču osloni ni na prednost domaćeg terena koji je početkom sezone bio značajan faktor, ali je u poslednjih pet mečeva tim Danijele De Rosija slavio samo jednom uz tri poraza i jedan remi. Od toga je SPAL na dva poslednja meča pred svojim navijačima izgubio od Beneventa i Modene.

Palermo se prošle sezone izborio za povratak u Seriju B kroz plej-of i sada se tim iz Sicilije trudi da opstane u drugoligaškom društvu. Početkom oktobra sicilijanski ''orlovi'' bili su u krizi sa tri uzastopna poraza, ali od tada su uspeli da podignu formu i u narednih osam utakmica su ostvarili po tri pobede i remija uz dve izgubljene utakmice. U poslednjih pet kola Serije B Palermo je ostvario po dve pobede i poraza, a u prošlom kolu je remizirao bez golova protiv Koma.

Ekipa trenera Eugenija Korinija trenutno se nalazi na 13. mestu tabele sa pet pobeda, četiri remija i sedam poraza što joj je donelo ukupno 19 bodova. Sicilijanci su samo dva boda udaljeni od Kozence koja je prvi tim ispod crte na tabeli i neophodna ima je pobeda danas kako bi se udaljili od donjeg doma.

Oba tima mogu da računaju na kompletne sastave pošto nemaju problema sa povređenim igračima. Ovo će biti tek drugi meč SPAL-a i Palerma, a u prvom koji je odigran još 2009. godine u trećoj rundi Kupa Italije Sicilijanci su slavili sa 4:2.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)