PREMIJERA U SENCI MEDIJSKIH SPEKULACIJA: Katar i Ekvador igraju za istoriju i čast

TIP redakcija

20. 11. 2022. u 13:48 >> 13:48

SPEKTAKL u senci teških optužbi.

ПРЕМИЈЕРА У СЕНЦИ МЕДИЈСКИХ СПЕКУЛАЦИЈА: Катар и Еквадор играју за историју и част

Foto: Profimedia

Dvadesetdrugo Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje danas od 17 časova. Na otvaranju dugo čekanog Mundijala sastaće se domaćin Katar i selekcicja Ekvadora.

U zemlji organizatora vlada veliki optimizam u prolaz iz grupe u kojoj se još nalaze Holandija i Senegal. Iako su realne šanse Kataraca vrlo male, selektor Feliks Sančez u napadu ima dve uzdanice od kojih najviše očekuje - Akrama Afifa i Almoeza Alija.

Svi fudbaleri ove reprezentacije nastupaju u domaćim klubovima, a preko 80 posto dolazi iz Al Sada i Al Duhaila. Takođe, na spisku se nalaze petorica fudbalera sa preko 100 utakmica za državni tim. Tu je i brat svetskog šampiona u skoku u vis Mutaza Ese Baršima koji je na poslednjem svetskom prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama preskočio lestvicu postavljenu na 2.37 centimetara. Reč je o Mešalu Baršimu, momku koji pretenduje na mesto prvog golmana reprezentacije, ali deluje da će ipak biti zamena Sadu Al Šibu.

Okosnica katarskog državnog tima je godinama na okupu, a populani "bordo tim" okupio se još krajem leta što joj daje jednu vrstu prednosti u odnosu na konkurenciju.

Selektor Ekvadora Gustavo Alfaro je odlučio da na listu od 26 igrača ne stavi Bajrona Kastlja. Sve zbog potencijalno velikog skandala. Naime, Čile i Peru su žalbama, prvo Disciplinskoj komisiji Fife, potpom i sudu za sportsku arbitražu optužili Ekvador za malverzacije. Optužbe su bile usmerene na Bajrona Kastilja i to da je u njegovom slučaju korišćen lažni izvod iz matične knjige rođenih kako bi bio registrovan kao Ekvadorac. Čak je i traženo oduzimanje bodova u kvalifikacijama ovaj reprezentaciji.

Najveće iznenađenje je bez ikakve dileme je poziv Kevinu Rodrigezu, momaku koji igra u Seriji B nacionalnog šampionata Ekvadora.

Kao po običaju, predvodnik tima je Ener Valensija. Najbolji strelac u istoriji ekvadorkse reprezentacije. Da mu godine mu ne mogu ništa, a gazi 34-tu, pokazuje i sezona koju je u Fenerbahčeu otvorio na dominantan način. Prve dve takmičarske godine poslužile su mu za 19 ligaških golova, a sada je već prebacio dvocifreni broj golova i nosi epitet najboljeg strelca turske Superlige. 

Vrlo je nazahvalno prognozirati pobednika na premijernom susretu, a posebno nakon medijskih spekulacija da su domaći podmitili Ekvador kako bi trijumfovali u istorijskom susretu. Ipak, mi smo se odlučili za golove.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili