ALAVES LIDER SEGUNDE: Može li Eibar da ''zakuva'' stvari na vrhu

M.T.

20. 11. 2022. u 14:26 >> 14:26

OBA tima imaju samo jedan poraz u poslednjih deset utakmica.

АЛАВЕС ЛИДЕР СЕГУНДЕ: Може ли Еибар да закува ствари на врху

Foto: Profimedia

Derbi 16. kola Segunde odigraće se u Baskiji, gde će Eibar na stadionu ''Ipurua'' dočekati lidera šapionata Alaves večeras od 19 časova. Obe ekipe nalaze se u fantastičnoj formi pošto su izgubili samo jedan meč u poslednjih deset odigranih u svim takmičenjima.

Eibar je sredinom oktobra doživeo poraz na gostovanju Sportingu iz Hihona, ali je od tada ekipa trenera Gaiske Garitana vezala pet mečeva bez poraza u svim takmičenjima. U poslednja četiri kola Eibar je neporažen pošto je dva puta trijumfovao i dva puta remizirao, a posle dve uzastopne pobede u prethodnom kolu je odigrao nerešeno sa Las Palmasom.

Baskijski klub nalazi se trenutno na petoj poziciji na tabeli sa 26 bodova koliko ima i Levante na četvrtom mestu zahvaljujući gol razlici. Eibar je u drugoj rundi Kupa kralja lako i ubedljivo sa 3:0 savladao Las Rozas. Eibar je izuzetna domaćin pošto je od potencijalnih 24 boda pred svojim navijačima uspeo da osvoji 22, odnosno ostvario je šest pobeda uz jedan nerešen rezultat i to će biti faktor koji bi mogao ovaj meč da odvede na njegovu stranu.

Alaves je zasluženo lider šampionata pošto je od početka sezone pretpreo samo jedan poraz u Segundi i to još 8. oktobra na gostovanju protiv Burgosa. Osim toga, ekipa trenera Luisa Garsija Plaze beleži sve same pobede i nerešene rezultate, a posle neuspeha protiv Burogsa nanizala je sedam mečeva bez poraza i zahvaljujući takvoj formi uspela da se domogne prve pozicije, iskoristivši dva uzastopna poraza koje je doživeo Las Palmas.

Alaves sada na prvoj poziciji ima 30 bodova, tri više u odnosu na drugoplasirani Las Palmas, a u prethodnom kolu je minimalcem savladao Saragosu. U Kupu kralja Alaves je uspešno prošpao drugu rundu pošto je sa 1:0 bio bolji od Ljeide.

Ovo će posle punih osam godina biti prvi meč ova dva tima u španskoj drugoj ligi, a na poslednjih deset međeusobnih duela znatno je uspešniji baskijski klub pošto je upisao šest pobeda, dok je Alaves uspeo da ostvari dvostruko manje trijumfa, uz jedan meč završen nerešenim rezultatom. Poslednji put kada su ova dva kluba igrala u Segundi, Eibar je ostvari pobedu minimalnim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)