FENER GRABI KA TITULI: Žesus oslobodio "kanarince" iz kaveza i probudio ZVER od napadača

TIP redakcija

07. 11. 2022. u 16:25 >> 16:25

PORTUGALAC pokazuje svoje znanje.

ФЕНЕР ГРАБИ КА ТИТУЛИ: Жесус ослободио канаринце из кавеза и пробудио ЗВЕР од нападача

Foto: Profimedia

Nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona nije se verovalo u spoj Fenerbahčea i Žorža Žesusa. Ipak, portugalski stručnjak je "stari lisac", namestio je popularne "kanarince" po svojoj želji i napravio pravo kaznenu ekspediciju. U turskoj Superligi zauzimaju prvu poziciju gde će ostati bez obzira na ishod meča 13. kola protiv Sivasa (ponedeljak 18.00).

Fener je u prethodnoj rundi savladao Istanbul sa 5:2, dok je u četvrtak "overio" prvo mesto u grupi "B" Lige Evrope pobedivši Dinamo Kijev u Krakovu rezultatom 2:0.

Činilo se posle golova Mičija Batšuaija i Irfana Kavečija, u prvom poluvremenu utakmice, da će Fener lagano do trijumfa protiv Istanbula. Ipak…

Golovi Jetmira Topalija uneli su malu dozu neizvesnosti. Najpre je početkom nastavka pogodio za 1:2, ali je brzo u sledećem napadu Miči Bačuaji ponovo obezbedio gostima dva gola prednosti. Momak sa Kosmeta, rođen 1998. u Kačaniku, nije se predavao, drugim golom na utakmici, sredinom drugog poluvremena, uneo je novu nadu fudbalerima Istanbula.

Međutim, usledio je pakleni odgovor. Ener Valensija je u 86. minutu postigao četvrti pogodak za "kanarince", dok je samo 120 sekundi kasnije het-trik kompletirao fantastični Bačuaji. Belgijanac je mnogo lutao tokom karijere, izgleda da se pronašao na Bosforu. Miči je ove sezone odigrao dvanaest mečeva u svim takmičenjima na kojima je postigao osam golova.

Sivas je kao i Fener u četvrtak igrao na evrosceni. "Hrabri" su obezbedili prvom mesto u grupi "G" Lige konferencije odigravši 1:1 sa Slavijom u Pragu. Ipak, odlične partije iz trećeg po rangu evropskog takmičenja crveno-beli nikako da prenesu na prvenstvo. Trenutno se nalaze u zoni ispadanja sa samo 10 osvojenih bodova i ukoliko se nešto drastično ne promeni uslediće fijasko.

Prethodne sezone oba međusobna duela ovih rivala završena su remijem i to identičnim rezultatom 1:1. Fener je ove sezone drugačija ekipa nego prošle, sve sem trijmufa najpopularnijeg turskog kluba predstavljaće iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)