LIDS OKURAŽEN POBEDOM NA "ENFILDU": Mogu li "paunovi" da pojedu "trešnjice"?

Novosti online

05. 11. 2022. u 08:21 >> 12:24

PREDNOST i momentum su na strani ekipe sa "Elan rouda".

ЛИДС ОКУРАЖЕН ПОБЕДОМ НА ЕНФИЛДУ: Могу ли паунови да поједу трешњице?

FOTO: Tanjug

Fudbaleri Lidsa nakon trijumfa nad Liverpulom (2:1) na "Enfildu" dočekuju Bornmunt u meču 15 . kola engleske Premijer lige. Biće ovo odlična prilika za 15. plasirane "paunove" da eventulanom pobedom preskoče upravo današnjeg rivala koji je sa bodom više poziciju iznad kluba sa "Elan rouda". 

Bio je Liverpul bolji rival tokom većeg dela susreta prethodnog vikenda, ali nedovoljno bolji. Izostala je završnica, mada se mora odati priznanje i Ilanu Melijeu koji je susret okončao sa čak devet intervencija! Od 22 šuta domaćina, 10 je išlo u okvir, a samo jedan završio iza leđa sjajnog francuskog golmana. Imali su "redsi" i posed (69:31 odsto), ali nije vredelo.

Igrao se četvrti minut kada je katastrofalnu grešku napravio Džo Gomez. U želji da vrati loptu golmanu sa aut-linije, poslao je loš pas, to je iskoristio Rodrigo i zatresao nebranjenu mrežu.

Očekivano, odmah je Liverpul svom silom krenuo u napad. Bilo mu je potrebno 10 minuta da poravna. Posle centaršuta Robertsona sa leve strane, na pravom mestu našao se Mohamed Salah. Odlično se snašao na ivici peterca i zatresao mrežu.

Ovakav početak utakmice uglavnom se u eri Jirgena Klopa na klupi "redsa" završavao goleadom. U najvećeom broju slučajeva i ubedljivom pobedom čete sa "Enfilda". Ipak, nije Liverpul sav svoj ove sezone.

Pokušao je Klop da sa par izmena pokrene ekipu, da bi sredinom drugog dela Darvin Nunjez bio u izglednoj prilici. Izbio je sam pred Melijea, ali Francuz je fantastično odreagovao i sačuvao mrežu u 67. minutu. Ređale su se šanse za Liverpul, pretio je Melijeu Firmino u 83. i 89. minutu, ali bezuspešno. Francuz je uspeo da zaustavi njegove pokušaje i sačuva Lids u životu. A onda, 89. minutu, Samervil dobija loptu pred golom rivala i u dva poteza matira Alisona. Vrlo smireno je odreagovao i preciznim šutem iz kolena doneo svojoj ekipi zlata vrednu pobedu.

Za razliku od Lidsa, Bornmut je u nizu od tri uzastopna poraza, a poslednji posebno boli. Naime, "trešnjice" su na svom terenu imali prednost od 2:0 protiv Totenhema, međutim, "pevci" su preokrenuli i odneli sva tri boda - 2:3.

"Trešnjice" su golovima Kifera Mura u 22. i 49. minutu su bacile Totenhem u konopce, ali propustile su priliku da ga nokautiraju. Ekipa Antonija Kontea je uspela da se uzdigne i dođe do velikog preokreta, ponajviše zahvaljujući kornerima kojih je izvela čak 19.

Posle gola Rajana Sesenjona kojim je u 57. minutu prepolovljen zaostatak, prvo je Ben Dejvis pretvorio centaršut Ivana Perišića u gol, a onda se i Bentankur sjajno snašao u drugom minutu sudijske nadoknade i pomogao "Sparsima" da prekinu mini seriju od dva poraza.

Poslednji međusobne duele današnji rivali odigrali su u sezoni 2014/2015 u Čempionšipu. Oba susreta u svoju korist rešio je Lids.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024