DEKI NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ: Stanković i Sampa protiv srpske kolonije merkaju drugi trijumf u sezoni

Novosti online

06. 11. 2022. u 09:31

NAPREDAK je vidljiv.

ДЕКИ НЕМА ЧАРОБНИ ШТАПИЋ: Станковић и Сампа против српске колоније меркају други тријумф у сезони

Foto: U.C. Sampdoria

Dolaskom Dejana Stankovića na klupu Sampdorije ekipa iz Đenove upisala je prvi trijumf u sezoni. Tim srpskog trenera savladao je Kremonese u gostima sa 1:0 i tako fenjer prepustio Veroni. Ubrzo nakon toga, Inter je pokazao klasu rutinskom pobedom nad Sampom od 3:0 na "Đuzepe Meaci", a danas klub iz Đenove ima svojevrsnu priliku za popravni. Na "Luiđi Feraris" u okviru 13. kola Serija A stiže Fiorentina sa Nikolom Milenkovićem, Lukom Jovićem i Aleksom Terzićem.

Nije Sampdorija slučajno na dnu tabele i nije slučajno u društvu timova koji su primili najviše golova, kada joj zadnju liniju čuva najsporiji Ferari na svetu. Štoper gostiju Aleks Ferari bio je ubedljivo najslabija figura na stadionu "Đuzepe Meaca" i njegove razočaravajuće reakcije došle su do izražaja kod sva tri pogotka Intera.

Počev od 21. minuta kada ga je nadvisio Stefan De Fraj, preko završnice prvog dela i trka Nikola Barele kod kojeg je izgledao kao "Alisa u zemlji čuda", do vrhunske solo akcije rezerviste Hoakina Koree pred kojim se povlačio unazad umesto da pokuša da ga napadne, ili bolje blokira.

Koliko je Sampdorija bila bezopasna u Milanu, govori i detalj da je prvi i jedini udarac u okvir gola uputio u 82. minutu kada je opasan šut Iganasija Puseta refleksno zaustavio Andre Onana. Jasan pokazatelj da timovi iz vrha tabele neće biti Sampdorijina ciljna grupa za osvajanje dragocenih bodova u borbi za opstanak. I pored partije protiv "neroazura", Sampa ima čemu da se nada, pogotovo protiv timova iz donjeg doma.

Sa druge strane Fiorentina je uspela da upiše tri uzastopne pobede -  dve u Ligi konferencije i jednu u Seriji A. Ipak, pored odličnih partija na evro-sceni, "viola" će morati u doigravanje. 

Italijanski klub ubedljivo je slavio u Rigi (3:0), dok je Bašakšehir u velikom stilu završio zadatak pred svojim navijačima protiv Hartsa (3:1). Situacija je dakle ostala nepromenjena posle šestog kola, što znači da Bašakšehir kao prvoplasirani tim preskače jedan stepenik i ide odmah u osminu finala.

"Viola" je tek na 13. poziciji, a to nije podatak za ponos klubu iz Firence. Sledi im gostovanje Sampi da "Luiđi Ferarisu" gde su prošle sezone ubedljivo poraženi sa 4:1.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu