VATRENO KRŠTENJE ZA EMERIJA: Aston Vili na megdan stiže Mančester junajted

Novosti online

06. 11. 2022. u 08:25

"LAVOVI" sa novim menadžerom u nastavku sezone.

ВАТРЕНО КРШТЕЊЕ ЗА ЕМЕРИЈА: Астон Вили на мегдан стиже Манчестер јунајтед

Foto: AP

Fudbaler Aston Vile dočekaće Mančester junajted na svom "Vila parku" u meču 15. kola engleske Premijer lige. Biće ovo vatreno krštenje za novog menadžera "lavova" Unaja Emerija kojem će ovo biti debi na klupi novog kluba.

Birmingemski klub je odlučio da aktivira otkupnu klauzulu i plati Viljarealu 6.000.000 evra za Emerija koji je jasno izrazio želju da ekipu vrati na pravi kolosek i ispravi ono što je Stiven Džerard zabrljao - trenutno su 17. sa samo dvanaest bodova.

- Moj san je da osvojim trofej sa Aston Vilom. To je moj izazov na početku. Moj drugi san, moj cilj je da igramo u Evropi - rekao je Emeri, preneo je Bi-Si-Si (BBC).

On je imao uspeha trenirajući Sevilju, sa kojom je osvojio tri uzastopne titule u Ligi Evropa, od 2014. do 2016. godine. Posle odlaska iz Arsenala predvodio je Viljareal do prvog evropskog trofeja, pobedom na penale 11:10 protiv Mančester junajteda u finalu Lige Evropa.

Unaj se nada da to iskustvo može da pomogne Aston Vili, koja nije osvojila trofej otkako je 1996. godine trijumfovala u Liga kupu.

- Igrao sam protiv mnogih svetskih ekipa. Za mene su najveći izazov engleske ekipe. Premijer liga je sada možda prva liga sveta. Svaki tim vam donosi iskustvo, mnogo sam naučio od engleskih ekipa za 15 uzastopnih godina igranja u Evropi. Srećan sam što sam ovde. Odlučio sam da dođem pošto je ovo sjajan projekat, a naš cilj je da korak po korak budemo sve bolji. Želim da napredujem, da pomognem svojim iskustvom - naveo je Emeri.

Njega sada čekaju dve uzastopne utakmice protiv Mančester junajteda, u nedelju u Premijer ligi, a u četvrtak na "Old Trafordu" u trećem kolu Liga kupa.

- Moramo da mislimo samo o svakom narednom meču pošto nismo u dobroj poziciji na tabeli. Svaka utakmica daće nam mnogo podataka o igračima, želim da ih testiram individualno i kolektivno. Naredni meč je u fokusu - zaključio je Emeri.

Nakon lošeg starta sezone Mančester se konsolidovao i počeo da igra u skladu sa remoneom kluba. "Crveni đavoli" je neporažen na prethodnih devet mečeva, a fenomenalnu seriju žele da nastave i večeras.

Četa Erika Ten Haga prethodnog vikenda savladala je Vest Hem kao domaćin minimalnim rezultatom što je bilo dovoljno za 23. bod i peto mesto, dok je u Ligi Evrope trijumfom nad Real Sosijedadom u gostima obezbeđen plej-of u Ligi Evrope.

Po bodovima i međusobnom skoru su bili izjednačeni ali su Španci imali za jedan pogodak bolju gol-razliku. Junajted su na kraju u plej-of protiv nekog iz Lige šampiona poslala ona dva primljena gola u pobedi nad Omonijom. "Crveni đavoli" sada mogu da izvuku Juventus, Barselonu, Sevilju, Ajaks, Šahtjor, Leverkuzen, Salcburg ili Sporting.

Izveo je Erik Ten Hag skoro najjači tim u San Sebastijanu, a jedina iznenađenja su bili Doni van de Bek i mladi Alehandro Garnačo. Talentovani Argentinac je u špicu zaigrao uz svog idola Kristijana Ronalda, postigao jedini gol baš na njegovu asistenciju, proslavio ga u Ronaldovom stilu pošto je prethodno pitao Portugalca da li sme tako da slavi ali to opet nije bilo dovoljno za konačan cilj.

Prošle sezone današnji rivali su odigrali čak tri meča, dva u Premijer ligi i jedan u okviru FA kupa. Aston Vila je slavila kao gost na "Old Trafordu" u prvenstvu (1:0), Mančester je bio bolji u Kupu (1:0), dok je podela bodova viđena na "Vila parku" (2:2).

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna