MITROVIĆ UDARA NA HOLANDA! Srbin i Fulam u (ne)mogućoj misiji?

V.D.

05. 11. 2022. u 09:45 >> 09:45

U okviru 14. kola Premijer lige, Mančester siti će u subotu od 16.00 časova pokušati da produži pobednički niz na svom terenu protiv Fulama.

МИТРОВИЋ УДАРА НА ХОЛАНДА! Србин и Фулам у (не)могућој мисији?

Foto: M.V.

''Građani'' se nalaze u borbi za prvo mesto sa Arsenalom pred pauzu za Svetsko prvenstvo u Kataru. Zauzimaju drugu poziciju i imaju 29 bodova, uz dominantnu gol-razliku od 37:11.  Nalaze se u odličnoj formi i u prethodnih pet kola imaju četiri pobede uz poraz u derbiju protiv Liverpula. 

''Etihad'' je neosvojiva tvrđava ove sezone, Siti je u Premijer ligi na njemu upisao šest pobeda, a uz njih ima i tri pobede u Ligi šampiona.

Ako uključimo i prošlu sezonu, broj uzastopnih pobeda na njemu doseže 14, a neporaženih utakmica čak 18, poslednja ekipa koja je odnela ceo plen sa ''Etihada'' je Totenhem kojem je to pošlo za rukom još prošle zime, tačnije 19. februara.

Domaćini su preko nedelje uspešno završili grupnu fazu Lige šampiona pobedom protiv Sevilje i zauzeli su prvo mesto u grupi ''G'' sa 14 bodova.

Što se tiče Fulama, ekipa iz Londona igra sjajno nakon povratka u najviši rang engleskog fudbala. Iako su im stručnjaci predviđali borbu za opstanak, izabranici Marka Silve se nalaze na sedmoj poziciji na tabeli.

Nakon dobrih igara na početku sezone mnogi su očekivali pad u igri, ali do njega nije došlo. Fulam u poslednjih pet utakmica ima osam osvojenih bodova, a Džordan Pikford ih je svojim bravurama na golu prošle nedelje sprečio da upišu i tri uzastopne pobede u Premijer ligi.

Najveće oružje gostiju je najbolji golgeter u istoriji naše reprezentacije Aleksandar Mitrović, koji je treći najbolji strelac lige sa devet postignutih pogodaka.

Mančester dominira u međusobnim utakmicama između ovih ekipa i ima neverovatnih 12 vezanih pobeda.

Pep Gvardiola će biti bez Vokera i Filipsa, dok je pod znakom pitanja i norveška mašinerija za golove Erling Holand, koji je najbolji strelac lige sa čak 17 postignutih golova. Akanđi je zbog blaže povrede propustio meč protiv Sevilje, ali se očekuje njegov povratak u startnih 11.

Gosti će biti bez suspendovanog Dekordove-Rida i Neskensa Kebana koji je pokidao Ahilovu tetivu i očekuje ga duža pauza.

Što se tradicije tiče, ona je apsolutno na strani bogatih "građana" koji su protiv "kolibara" u seriji od 12 pobeda, a verovatno će taj niz nastaviti i u subotu.

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj golovi ne bi trebali da izostanu.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,40)

PATRIOTSKI TIP ZA HRABRIJE: A. Mitrović strelac gola (kvota 3,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)