ZVEZDA ŽELI REPRIZU! Bodovi u Budimpešti za nastavak evropskih snova

V.D.

13. 10. 2022. u 10:51 >> 10:52

U četvrtak od 21 čas na "Grupama areni" u Budimpešti u okviru četvrtog kola grupe "H" Lige Evrope sastaće se Ferencvaroš i Crvena zvezda.

ЗВЕЗДА ЖЕЛИ РЕПРИЗУ! Бодови у Будимпешти за наставак европских снова

FOTO: M. Vukadinović

Pre sedam dana popularne "delije" su na našem najvećem stadionu priredile nezaboravnu atmosferu, a u njoj su se igrači Miloša Milojevića odlično snašli.

Crvena zvezda je odigrala utakmicu sezone. Do vođstva je srpski šampion došao sa "bele tačke" u 27. minutu kada je Gelor Kanga uspeo da zatrese mrežu nakon što je Gobeljić odlično ubacio loptu na Mirka Ivanića, a njegov pokušaj glavom pogodio je u ruku Vinga.

Samo osam minuta kasnije Stefan Mitrović je pokazao zbog čega je na njegovom dolasku insistirao Dejan Stanković.

Mladi krilni napadač je udvostručio prednost Zvezde. Pešić je uposlio mladog saigrača, poslao sa levog krila loptu iza Mitrovića, ali je strelac gola to iskoristio da se u okretu oslobodi rivala i da potom neometano uputi precizan udarac za 2:0.

Već u petom minutu nastavka Gobeljić je asistirao popularnom "Magiku" koji je povisio prednost na 3:0. 

Gelor Kanga priredio je deža vi navijačima u 60. minutu, kada je postigao gol koji je skoro pa identičan onom protiv Krasnodara kada je 2017. godine Crvena zvezda obezbedila plasman u Ligu Evrope.

Konačan rezultat meča 4:1 postavio je Norvežanin Zakarijasen u 71. minutu meča.

Crvena zvezda je i pored pobede i dalje na začelju tabele Lige Evrope s obzirom na poraze od Monaka i Trabzona, dok je Ferencvaroš lider jer je savladao te dve ekipe u prva dva kola. 

Puleni trenera Milojevića su rutinski slavili za vikend u prvenstvu protiv Spartaka iz Subotice sa 3:0, a dvostruki strelac na tom meču bio je Marko Gobeljić koji je ponovio sjajnu partiju iz meča sa mađarskim šampionom. Zvezda je lider šampionata sa 32 boda, tri više od drugoplasirane TSC Bačke Topole i dve utakmice manje.

"Fradi" su za vikend upisali sedmu pobedu u prvenstvu protiv Debrecina (2:0) i tako ponovo izbili na čelo šampionata, gde imaju dva meča manje i dva boda više od Kečkemeta koji je jedini uspeo da savlada ekipu trenera Čerčesova baš nekoliko dana pred susret sa Zvezdom u Beogradu. 

FOTO: M. Vukadinović

Trener mađarskog tima trenutno ima nekoliko kadrovskih problema. Odranije su povređeni desni bek Vingo, krilni fudbaler Enguen i vezista Lajduni. Tokom duela pre sedam dana povredio se i Triling, pa je upitan za sutrašnji duel. Međutim, tu nije kraj problemima za Čerčesova. Naime, u duelu sa Debrecinom – Mae je pljunuo Džudžaka, zbog čega će biti kažnjen, ali ta kazna se neće odnositi na evropska takmičenja, ali verujemo da atmosfera nakon nemilog događaja nije sjajna u svlačionici mađarskog velikana.

Srpski šampion na gostovanje ide u najjačem sastavu s obzirom na to da su se oporavili Osman Bukari i Nemanja Milunović i da će biti u konkurenciji za sastav u Budimpešti.

Karte za utakmicu su rasprodate, a na žalost mnogih navijača našeg najtrofejnijeg kluba, stadion na kome se igra meč prima manje od 24.000 gledalaca i za Zvezdine navijače je odvojeno samo 1000 ulaznica. 

Crvena zvezda i Ferencvaroš su pre prošlonedeljnog susreta odigrali svega dve zvanične utakmice u istoriji i to daleke 1975. godine. U prvom meču polufinala Kupa kupova Zvezda je doživela poraz u prestonici Mađarske, da bi u istorijskom meču na popularnoj "Marakani" koji je odigran 23. 4. 1975. godine rezultat na semaforu bio 2:2.

Taj susret zauvek će ostati upisan u istoriji Crvene zvezde zlatnim slovima, kao najposećenija utakmica na ovim prostorima. Tom prilikom, na tribinama stadiona našlo se oko 110 hiljada gledalaca, što je i dan-danas apsolutni rekord. 

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna