SVEMIRSKI BROD STIŽE U LOMBARDIJU: Napoli blista od početka sezone!

Novosti online

09. 10. 2022. u 09:31

"KVARADONA" predvodi tim sa juga Italije.

СВЕМИРСКИ БРОД СТИЖЕ У ЛОМБАРДИЈУ: Наполи блиста од почетка сезоне!

Foto: Profimedia

Kremoneze je uz Sampdoriju jedina ekipa koja nije upisala pobedu u Seriji A, sva je prilika da će tako ostati i posle 9. kola. "Tigrovi" večeras od 18 časova dočekuju Napoli koji blista od početka sezone, sa 20 osvojenih bodova puleni Lučijana Spaletija dele lidersku poziciju sa Milanom i Atalantom.

Klub sa juga Italije demolirao je pre pet dana Ajaks u Amsterdamu sa 6:1 nanevši "kopljanicima" najteži poraz u istoriji na evro-sceni, te nema sumnje da Napolitanci žele da nastave u istom ritmu.

"Johan Krojf arena" ne pamti takvu nemoć, da je neko tako ponizio najveći klub holandskog fudbala, Napoli je bio brzi voz. Pucalo je sa svih strana, nisu znali "kopljanici" na koju stranu da se okrenu. Leva, desna, sredina, iz igre, iz prekida... Kako god da je krenuo ka golu crveno-belih, italijanski tim je stvorio zicer i na kraju sa šest komada razneo Holanđane. A, moglo je da bude i više. Navijači su pola sata pre kraja počeli da izlaze sa terena, nisu mogli da podnesu takvo šamaranje, šutiranje njihovog kluba.

Ne zna se sa koje strane preti veća opasnost. Raspadori sve češće trese mreže, redovno i Zjelinski, pa Kvarachelija, Angisa stalno preti iz drugog plana. Još kad se vrati Osimen na teren... Napoli izgleda kao svemirski brod i tu nema dileme. Napoli je sila, upisao je sedmu uzastopnu pobedu na dva fronta, uz 21 dati gol. Prolećna faza Lige šampiona je na vidiku. 

Lorenco Insinje je otišao, Napulj je čekao dostojnog naslednika. I mada je još uvek rano za konačne utiske, početak nagoveštava da su Napolitanci sa Hvičom Kvarachelijom prošli i bolje no što su se nadali. Gruzin je u 11 prvih utakmica za italijanski klub postigao šest golova i namestio još četiri. Gol i asistencija u demoliranju Ajaksa (6:1) samo su potvrdili da za sumu od 10.000.000 evra Napoli teško da je mogao da pronađe boljeg od 21-godišnjeg momka iz Tbilisija.

Ljubitelje Serije A odavno je impresionirao, a polako, ali sigurno upoznaje ga i Evropa. Barem onaj njen veći deo. Stručniji ljudi odavno su upoznati s kvalitetima "Kvaradone", kako su ga već prozvali na Apeninima.

Nakon svega navedenog jasno je da je Kremonenze totalni autsajder uprkos domaćem terenu. Masimilijano Alvini i njegovi izabranici bodove će morati da traže u mečevima koji slede.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)