"ORLOVI" LOVE "PAUNOVE": Partija protiv Čelsija zvezda vodilja za Kristal Palas

Novosti online

09. 10. 2022. u 08:40

UTAKMICA 10. kola Premijer lige.

ОРЛОВИ ЛОВЕ ПАУНОВЕ: Партија против Челсија звезда водиља за Кристал Палас

Foto: Profimedia

Kristal Palas se samo zbog bolje gol-razlike nalazi na mestu iznad zone ispadanja. Puleni Patrika Vijeire na svom kontu imaju samo šest bodova, a priliku da poprave svoj saldo imaju danas od 15 časova kada na "Selhurst park" stiže Lids.

"Orlovi" su minulog vikenda odigrali odličnu utakmicu proitv Čelsija, ali su "plavci" nakon preokreta stigli do trijumfa do 2:1. Gosti su slavili zahvaljujući pogotku Konora Galagera u 90. minutu. Odlično je šutirao rezervista Čelsija i rastužio doskorašnje saigrače, sa kojima je igrao na pozajmici prošle sezone.

Mali londonski derbi obeležio je i povratnički prvenac Pjer-Emerika Obamejanga u Premijer ligi. Nekadašnji golgeter Arsenala golom u 38. minutu anulirao je vođstvo domaćih stečeno preko Eduarda pola sata ranije.

Fudbaleri Lidsa ne blistaju na početku sezone, ali posle remija (0:0) sa Aston Vilom na "Eland roudu" jasno je da domaćin može da bude zadovoljniji. Četa Džesija Marša je ostala sa igračem manje u 49. minutu, ali je do kraja herojski sačuvala mrežu i izbegla poraz. Stivenu Džerardu ostaje da se zapita kako čitavo poluvreme sa igračem više njegovi izabranici nisu uspeli da iskoriste - 0:0.

Susret je obeležio bivši igrač Fajenorda Luis Sinistera, koji je početkom drugog dela zaradio drugi žuti karton i isključenje. Kolumbijac je bespotrebno blokirao pokušaj protivnika da izvede slobodan udarac sa svoje polovine, tako ubedio sudiju da mu pokaže još jednom žuti, a potom i crveni karton.

Ređale su se u nastavku prilike pred golom domaćina, pretili su Oli Votkins i drugovi, ali uglavnom neprecizno. U 90. minutu je golman Melije izrastao u junaka ekipe sa "Eland rouda", kada je u situaciji jedan na jedan sprečio Votkinsa da ga matira. 

Posle podele plena, Lids je 13. sa devet bodova.

Prethodne sezone "paunovi" su bili uspešniji u međusobnim duelima. Savladali su Kristal palas kao domaćini sa 1:0, dok je u Londonu rezultat bio 0:0.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)