NAJBOLJI FUDBAL IGRA SE NA "DAČIJA ARENI": Ludi Udineze i Srbin iz Berlina dočekuju "boginju" koja je postala "MONSTRUM"

Novosti online

09. 10. 2022. u 09:07 >> 09:10

"ZEBRE" oduševljavaju iz kola u kolo.

НАЈБОЉИ ФУДБАЛ ИГРА СЕ НА ДАЧИЈА АРЕНИ: Луди Удинезе и Србин из Берлина дочекују богињу која је постала МОНСТРУМ

Foto: Profimedia

Kako se stvari u fudbalu brzo menjaju! Udineze je prethodne sezone slovio za ekipu čije su partije najdosadnije, bez ikakvog uzbuđenja i drame. Međutim, sve se promenilo dolaskom trenera Andree Sotila koji je preporodio "zebre". Neočekivano, klub sa "Dačija arene" ima samo bod manje do vodećeg trija - Napoli, Milan, Atalanta.

Upravo jedan od lidera stiže na megdan crno-belima u 9. kolu popularnog Kalča, a to je Atalanta.

Udineze je pravo osveženje, a Lazar Samardžić hit Serije A! Ekipa Andree Sotila minulog vikenda je upisala i šestu vezanu pobedu u italijanskom prvenstvu. Predvođena 20-godišnjim vezistom iz Berlina koji bi mogao da nosi i dres reprezentacije Srbije u budućnosti srušila Veronu i to usred Bentegodija - 2:1.

Ali teško da bi tim iz Udina slavio novi trijumf, da nije bilo Samardžića. Ušao je u igru u 58. minutu, da bi samo 12 minuta kasnije fantastičnim pasom proigrao Delofeua, koji je sa golom potom spojio Beta za izjednačenje. A onda je briljantno izveo slobodnjak u trećem minutu sudijske nadoknade i u trepavicu pogodio Jaku Bijola koji preokreće rezultat i donosi pobedu gostujućoj ekipi.

Verona je vodila od 23. minuta zahvaljujući pogotku Doiga. Sve je počelo centaršutem Darka Lazovića sa desne strane, odbrana se nije najbolje snašla, pa je lopta završila kod škotskog fudbalera koji je uhvatio volei i doneo domaćinu prednost. 

Atalanta se više ne nadigrava i ne umire u lepoti, pobeđuje sa jednim šutem u okvir gola (Roma), radije juri bod uz tuču (Milan) nego da bezglavo juriša i ostane praznih šaka. Ni protekle sedmice nije blistala ali je skinula skalp Fiorentini (1:0) u tvrdom meču i zabeležila šestu pobedu u osam utakmica pa trenutno deli prvu poziciju na tabeli sa Napolijem i Milanom. Đampjero Gasperini je promenio krvnu sliku tima ali je Atalanta opet senzacija - "bogninja" je postala "monstrum"!

Atalanta se nada reprizi susreta iz januara. Tada su plavo-crni upravo na "Dačija areni" savladali Udineze sa velikih 6:2. Ipak, Udineze nije ista ekipa, Inter je pao na pomenutom stadionu, što ne bi i Atalanta.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak