KAKO ĆE FULAM BEZ MITROVIĆA? Trener "kolibara" opleo po Srbiji pred gradski derbi!

Novosti online

09. 10. 2022. u 11:31 >> 11:31

ALEKSANDAR najverovatnije propušta duel sa "čekićarima".

КАКО ЋЕ ФУЛАМ БЕЗ МИТРОВИЋА? Тренер колибара оплео по Србији пред градски дерби!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Vest Hema dočekaće Fulam u malom gradskom derbiju na "Olimpijskom stadionu" u Londonu. Meč 10. kola Premijer lige na programu je od 15 časova.

Popularni "čekićari" savladali su pre samo tri dana Anderleht u Ligi konferencija sa 1:0, dok je u minulom kolu prvenstva savladan Vulverhempton rezultatom 2:0.

Tek u četvrtom pokušaju od početka sezone, ekipa Vest Hema upisala je prvenstvenu pobedu na svom stadionu. Posle poraza od Mančester sitija i Brajtona (oba 0:2), te remija sa Totenhemom (1:1), "čekićari" porazili "vukove" 2:0 i trenutno se nalaze na 15. poziciji sa sedam bodova.

Posle tri gola na međunarodnoj sceni, Đanluka Skamaka upisao je i svoj premijerligaški prvenac. Mladi Italijan precizan je bio u 29. minutu, odličnim udarcem sa ivice kaznenog, a konačan rezultat postavio je Džerod Bouven u 54.

Utisak je da su "čekićari" više želeli pobedu na pomenutom susretu. Bili su brži, konkretniji i zasluženo upisali tri boda za ogromno olakšanje igrača i navijača, koji su golove proslavljali s oduševljenjem kao da je reč o najvažnijoj utakmici sezone.

Košmarano 9. kolo za Fulam desilo se pre sedam dana. Ne samo zbog poraza od Njukasla (1:4) već i zbog povrede najboljeg igrača Aleksadnra Mitrovića koji je meč završio u 37. minuta. Srbinu je stradao skočni zglob.

Trener Fulama Marko Silva govorio je o situaciji sa najboljim strelcem kluba pred gostovanje Vest Hemu u lokalnom derbiju. Nije imao dobre vesti, pošto su male šanse da će strelac šest premijerligaških golova biti spreman za sudar sa "čekićarima".

- Podržavamo igrače u svemu što rade i znamo koliko im je važno da igraju za svoje reprezentacije. Za Srbiju konkretno su to bile dve važne utakmice i jako smo ponosni na Mitrovića i ono što je uradio sa svojom reprezentacijom - počeo je Silva:

- Opet, mi takođe tražimo protekciju. Potrebno nam je da ih zaštitimo jer su potrebni i nama, da rade isto i na drugim nivoima. Ne kažem da Srbija nije zaštitila Mitrovića, ali sada moramo da se nosimo sa situacijom kakva jeste i to nas jako frustrira, pogotovo jer se povreda dogodila tokom reprezentativne pauze.

Ipak, sada je pitanje hoće li igrati protiv Vest Hema ili će se na teren vratiti naredne sedmice.

- Mitrović je i dalje pod znakom pitanja. Trenirao je napolju, radio neke vežbe, oseća se sve bolje. Napravićemo još jednu kontrolu u subotu i videćemo kako će reagovati, posle čega ćemo da odlučimo hoće li biti u kombinaciji za meč. Možda će biti spreman za nedelju, možda za narednu sedmicu. Odlučivaćemo od dana do dana i analiziraćemo stvari - rekao je Silva na konferenciji za medije.

Fulam je trenutno osmi na tabeli sa 11 bodova, a Mitrović je sa šest golova treći strelac Premijer lige iza Erlinga Halanda (14) i Harija Kejna (7). Srpski as postigao je gotovo polovinu Fulamovih ligaških pogodaka ove sezone (13).

Prethodne bitke današnji rivali vodili su u sezoni 2020/21. Vest Hem je na svom terenu slavio sa 1:0, dok je Fulam na svom stadionu ostao neporažen 0:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)