NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

KONTE NE DOPUŠTA NOVI PORAZ! ''Pevci'' u Brajtonu na teškom gostovanju

M.T.

08. 10. 2022. u 08:28

OKRŠAJ trećeg i četvrtog tima Premijer lige.

КОНТЕ НЕ ДОПУШТА НОВИ ПОРАЗ! Певци у Брајтону на тешком гостовању

FOTO: AP/Tanjug

Brajton i dalje nastavlja sa dobrim partijana u novoj sezoni, ali će ''galebovi'' morati još jednom da nadmaše sebe pošto na stadion ''Falmer'' od 18.30 stiže klub iz glavnog grada, Totenhem u okviru 10. kola premijer lige.

''Galebovi'' i njihovi navijači još uvek pamte Grejema Potera, ali život ide dalje, a Roberto De Zerbi već je preuzeo mesto menadžera i zamalo debitovao ni manje ni više nego skalpom Liverpula. Brajton je u prethodnom kolu furiozno počeo meč protiv tima Jirgena Klopa, vodio 2:0 posle dvadesetak minuta igre, ali su ''redsi'' uspeli da preokrenu i stignu do vođstva, da bi bod doneo trećim golom na meču Leandro Trosar.

De Zerbi očigledno nema problem što je debitant u Premijer ligi, a nema sumnje da mu pomaže i dobra forma ''galebova'' koji su od početka sezone pretpreli samo jedan poraz uz četiri pobede i dva remija i trenutno su na četvrtom mestu tabele sa 14 osvojenih bodova. Brajton bi mogao da iskoristi i činjenicu da je zbog meča Lige šampiona tokom nedelje Totenhem ipak umorniji, što može da bude faktor u krajnjem ishodu.

"Pevci" su u već pomenutom meču Lige šampiona odigrali bez golova protiv Ajntrahta u Frankfurtu i sada su u seriji od dve utakmice bez pobede u svim takmičenjima pošto su prethodnog vikenda poraženi od Arsenala u derbiju severnog Londona sa 3:1. Bio je to prvi poraz ekipe Antonija Kontea u Premijer ligi koja je do tog meča imala pet pobeda i dva nerešena meča.

Totenhem je odmah ispred Brajtona na tabeli sa 17 bodova, ali i utakmicom više i sigurno je da bi ''pevcima'' odgovarala pobeda kako bi napravili razliku i zbog te utakmice manje koju imaju ''galebovi''.

De Zaerbi će protiv Totenhema biti bez povređenog Jakuba Modera, dok nije sigurno učešće Enoka Mvepua, ali to su i jedini izostanci u Brajtonu za ovaj meč. Sa nešto više problema se susreo Konte za ovaj meč pošto zbog povreda ne može i dalje da računa na Jafeta Tangangu, Lukasa Mouru i Dejana Koluševskog, dok Emerson Rojal ovaj meč preskače zbog crvenog kartona dobijenog protiv Arsenala.

Totenhem je u poslednjih 10 međusobno odigranih mečeva uspešniji pošto je šest puta pobedio Brajton koji ima tri trijumfa, a jedan meč je završen remijem.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića