ČELSI NIŠANI TREĆU UZASTOPNU POBEDU: "Vukovi" u Londonu sa dva v.d. menadžera

M.T.

08. 10. 2022. u 08:13

GOSTI su u zoni ispadanja.

ЧЕЛСИ НИШАНИ ТРЕЋУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Вукови у Лондону са два в.д. менаџера

FOTO: Tanjug/AP

Grejem Poter je u prošlom kolu debitovao u Premijer ligi kao menadžer Čelsija pobedom, ali sada ga čeka debi u engleskom šampionatu i na ''Stamford Bridžu'' na koji od 16 časova u okviru 10. kola stiže Vulverhempton.

Čelsi je uspeo da se stabilizuje posle nekoliko loših rezultata koji su koštali posla prethodnog menadžera Tomasa Tuhela, pa je u prošlom kolu savladan na gostovanju Kristal Palasa sa 2:1, doduše golom koji je Konor Galager postigao u završnici meča, ali teško da pored tri boda neko može da nađe tome zamerku. Bila je to četvrta pobeda u sezoni za Čelsi koji ima i jedan remi i dva poraza i trenutno je na petom mestu u Premijer ligi sa 13 osvojenih bodova.

Tokom nedelje ''plavci'' su imali i meč trećeg kola u Ligi šampiona protiv Milana koji je bio biti ili ne biti za Čelsi posle poraza i remija u prva dva kola. Međutim, lakše nego što se očekivalo Poterov tim je stigao do ubedljive pobede od 3:0 i tri boda koja su ga pomerila na drugo mesto u grupi i skinula makar deo pritiska na polovini grupne faze u elitnom evropskom takmičenju.

Vulverhempton se nalazi u veoma teškoj situaciji, a zobg loših rezultata ceh je platio Bruno Laže koji više nije menadžer ekipe. Spekuliše se da bi Đulen Lopetegi mogao da ga nasledi pošto je dobio otkaz u Sevilji, ali će to biti rešavano tek posle meča sa Čelsijem, pa će ekipu predvoditi Stiv Dejvis i Džejms Kolins.

Lažea je posla koštao poraz od Vest Hema u prošlom kolu od 2:0, a bio je to drugi uzastopni neuspeh ''vukova'''koji imaju ukupno četiri poraza, tri remija i samo jednu pobedu u osam odigranih utakmica. Trenutno se nalaze u zoni ispadanja na 18. poziciji sa samo šest osvojenih bodova, a ekipa je postigla mizerna tri gola od početka sezone.

Čelsi je i dalje bez povređenog Ngolo Kantea za koga se spominje da neće produžiti ugovor sa klubom, a povredu je protiv Milana zaradio Vesli Fofana pa će i on ostati van tima. Veći su problemi Vulverhemptona sa povredama pošto će izostati Saša Kalajdžić, Pedro Neto, Raul Himenez i Čikinjo, dok zbog suspenzija neće igrati Natan Kolins i Ruben Neveš.

Poslednja tri meča ovih timova okončana su remijem, dok u poslednjih osam utakmica Čelsi i Vulvsi imaju po dve pobede, a ukupno je bilo četiri remija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)