DERBI DONJEG DOMA: Bajer sa Alonsom traži protiv Šalkea pobedu posle četiri kola

M.T.

08. 10. 2022. u 08:00

ŠPANAC je postao novi trener ''farmaceuta''.

ДЕРБИ ДОЊЕГ ДОМА: Бајер са Алонсом тражи против Шалкеа победу после четири кола

Profimedia

Da je od početka sezone krenulo takmičenje ''ko je gori'' verovatno bi u vrhu bili Bajer iz Leverkuzena i Šalke, a ova dva tima će danas od 15.30 na ''BajAreni'' igrati u devetom kolu Bundeslige sa samo jednim ciljem – pobediti i makar na kratko pobeći iz opasne zone. "Farmaceuti" ovaj meč dočekuju sa novim trenerom, nekadašnjim igračem Real Madrida, Liverpula i Bajerna Ćabi Alonsom.

Bajer nije ni bleda senka tima koji je prošle sezone uspeo da osvoji treće mesto i obezbedi plasman u Ligu šampiona. ''Farmaceuti'' od početka nove sezone igraju veoma loše i u osam odigranih kola uspeli su tek jednom da dođu do pobede, dok su dva puta igrali nerešeno i pretpreli čak pet poraza. Zbog toga nije ni čudo što su trenutno na pretposlednjem, 17. mestu Bundeslige, u zoni ispadanja sa svega pet osvojenih bodova.

U prethodnom kolu je Bajer prema očekivanju ubedljivo poražen od Bajerna iz Minhena, da bi u Ligi šampiona doživeo neuspeh na gostovanju Portu i to je bila kap koja je prelila čašu pa je trener Žerardo Seoane dobio otkaz, mada je bilo dovoljno onih koji su priželjkivali da se to i ranije desi.

Švajcarca je na klupi zamenio Ćabi Alonso kome je to prvi posao u elitnom rangu pošto je prethodne tri godine radio kao trener B tima Real Sosijedada. Ostaje da se vidi da li će imenovanje Alonsa doneti boljitak ''farmaceutima''.

Tek za nijansu manje loš od Bajera je Šalke. Tim iz Gelzenirhena je tek u šestom kolu uspeo da ostvari prvu pobedu u sezoni protiv najlošijeg tima lige Bohuma, ali je zatim vezao dva poraza. U prethodnom kolu Šalke je poražen sa 3:2 od Augzburga iako je imao i igrača više, međutim ni to nije bilo dovoljno timu Franka Kramera da izbegne poraz. Bude li Šalke izgubio meč protiv Bajera, ''farmaceuti'' će prestići ''rudare'' na tabeli Bundeslige.

Karima Belarabija, Florijana Virca, Ezekijela Palasiosa i Andreja Luneva neće biti u timu Bajera zbog povreda, dok će Šalke biti bez pomoći Sepa van den Berga, kao i Sedrika Brunera i Marćina Kaminskog.

''Farmaceute'' može da ohrabri podatak da bolje stoje u međusobnim duelima pošto su u poslednjih 10 uspeli pet puta da savladaju Šalke koji ima dve pobede, a tri meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)