DUEL NAJSLABIJIH NAPADA U LIGI: Mojesu je posao na talonu, Vulverhemton pokušava da pobegne iz opasne zone

M.T.

01. 10. 2022. u 11:22

SAMO dva boda razdvajaju današnje rivale.

ДУЕЛ НАЈСЛАБИЈИХ НАПАДА У ЛИГИ: Мојесу је посао на талону, Вулверхемтон покушава да побегне из опасне зоне

Foto: Profimedia

Na stadionu ''London'' danas će od 18.30 sati biti odigran meč 17. i 18. tima u šampionatu pošto će Vest Hem dočekati ekipu Vulverhemptona u devetom kolu Premijer lige.

Očekivalo se znatno više od Vest Hema ove sezone, a tako su mislili i "čekićari" uloživši značjan novac u pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka, ali za sada rezultata nema. Vest Hem je trenutno na 18. mestu tabele što je pozicija sa koje se odlazi u niži rang, a menadžeru Dejvidu Mojesu će verovatno narednih nekoliko utakmica biti ključne za ostanak na klupi londonskog tima.

Vest Hem ima samo četiri osvojena boda posle svega jedne pobede i remija u sedam kola. U prethodnoj rundi pred reprezentativnu pauzu Vest Hem je poražen od Evertona minimalnim rezultatom, pa navijačima ni dva uzastopna trijumfa u Ligi Evrope nisu mnogo značila pored loše forme u Premijer ligi. Veliki problem za Mojesa je izuzetna neefikasnost napada njegove ekipe koja je postigla samo tri gola do sada i po tom parametru je Vest Hem najgori u Premijer ligi zajedno sa Vulverhemptonom.

"Vukovi" muče skoro identične muke kao i "čekićare". Vulverhempton je tek u šestom kolu uspeo da ostvari prvu pobedu u sezoni pošto je minimalcem savladao Sautempton, dok je uspeo da ubeleži i po tri remija i poraza. U prethodnom kolu Vulfsi su poraženi od branioca titule Mančester sitija sa 3:0, ali im taj poraz niko ne može zameriti naročito kada se uzmen u obzir da su već u 33. minuu ostali sa igračem manje pošto je isljučen Kolins. Volverhempton je trenutno na 17. mestu, poslednjem koje garantuje opstanak u Premijer ligi sa šest bodova, dva više od Vest Hema.

Mojes i dalje ne može da računa na povređenog Najefa Ažerda, ali je zato blizu povratka na teren Ben Džons. Vulverhempton će još malo morati da sačeka na debi Dijega Koste koji trenira dobro po rečima menadžera Bruna Laža, ali još nije spreman da bude starter. Kolins će pauzirati tri utakmice zbog crvenog kartona protiv Sitija i Vest Hem je prva od te tri utakmice, a zbog povreda nema Čikinja, Saše Kalajdžića i Raula Himineza.

Vulverhempton je bolji u međusobnim susretima u Premijer ligi pošto je u posldnjih osam mečeva pet puta savladao Vest Hem koji ima tri pobede, a nije bilo nerešenih rezultata.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri