KRISTAL PALAS I DALJE U DONJEM DOMU PREMIJER LIGE: Čelsi sa novim trenerom juri trijumf

M.T.

01. 10. 2022. u 09:35 >> 09:39

"ORLOVI" imaju samo jedan trijumf.

КРИСТАЛ ПАЛАС И ДАЉЕ У ДОЊЕМ ДОМУ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Челси са новим тренером јури тријумф

FOTO: Tanjug/AP

Čini se kao da je već prošlo dosta od trenutka kada je Grejem Poter imenovan za naslednika Tomasa Tuhela u Čelsiju, a doskorašnji menadžer Brajtona će tek danas od 16 časova na ''Selhurst parku'' protiv Kristal Palasa u okviru devetog kola Premijer lige debitovati kao menadžer "plavaca" u engleskom šampionatu. Doduše, ni okolnosti nisu išle Poteru na ruku pošto je zbog smrti kraljice Elizabete II i državne sahrane koja je usledila došlo do odlaganja mečeva engleskog šampionata, ali je on konačno dočekao debi na klupi londonskog tima.

Kristal Palas se nalazi u slaboj formi sa svega jednom pobedom od početka sezone protiv Aston Vile, dok je dva puta poražen i tri puta odigrao nerešeno i trenutno se nalazi na 16. poziciji sa šest osvojenih bodova i ima samo dva više u odnosu na zonu ispadanja.

"Orlovi" su u poslednja dva kola remizirali protiv Brentforda i Njukasla, a protiv "svraka" su imali i dosta sreće pošto je Njukaslu poništen čist gol, pa je ekipe Patrika Vijere ipak odnela bod u London. Međutim, to je slaba uteha Palasu jer su opasno blizu zone ispadanja.

Čelsi se nalazi na sedmom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova i pobedom bi mogli da započnu put ka vrhu tabele. "Plavci" su pred iznuđenu pauzu imali problema sa nedostatkom konstantnosti pošto su naizmenično dobijali i gubili utakmice među njima i od zagrebačkog Dinama u Ligi šampiona, a to je koštalo posla i Tomasa Tuhela da bi ga zatim zamenio Grejem Poter koji je debitovao u Ligi šampiona u remiju protiv Salcburga. Čelsi je uspeo da u prethodnom kolu pred reprezentativnu pauzu savlada Vest Hem, a Poteru će svakako biti posebno važno da u ostvari trijumf u prvom meču u Premijer ligi.

Oba ekipe imaju problema sa povređenim igračima, ali je nešto veći problem u Čelsiju. Grejem Poter neće moći da računa Ngolo Kantea i Eduarda Mendija zbog povreda, dok su Mark Kukurelja i Karni Čukvemeka bolesni. Patrik Vijera će takođe morati da bude bez nekoliko igrača pošto će odsustvovati Džek Batlend, Džejms Mekartur i Natan Ferguson zbog povreda, dok je pod znakom pitanja igranje Džejmsa Tomkinsa.

Kada je u pitanju međusobni skor, odnos je takav da Kristal Palas možda ne bi ni trebalo da izlazi na teren protiv Čelsija pošto su u poslednjih 10 mečeva u Premijer ligi "plavci" uspeli da ostvare pobedu na svih 10 utakmica.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije