MESI I DRUŽINA SU U STRAŠNOJ SERIJI: Nica stiže kao apsolutni autsajder u Pariz

M.T.

01. 10. 2022. u 11:25

"SVECI" su još uvek bez poraza u novoj sezoni.

МЕСИ И ДРУЖИНА СУ У СТРАШНОЈ СЕРИЈИ: Ница стиже као апсолутни аутсајдер у Париз

FOTO: EPA

Pariz Sen Žermen je vrlo silovito ušao u novu sezonu što je uostalom bilo i očekivano od takve ekipe. Oni su u seriji od 11 mečeva bez poraza od početka sezone i potrudiće se da tako ostane i posle večerašnjeg meča koji počinje u 21 sat u okviru devetog kola Lige 1 u kojem će na ''Park prinčeva'' doći Nica.

Ekipa Kristofera Galtijea na reprezentativnu pauzu otišla je minimalnim trijumfom protiv Liona, a trenutno u francuskom šampionatu imaju učinak od sedam pobeda i jednog nerešenog rezultata.

"Sveci" su na drugom mestu sa bodom manje u odnosu na prvoplasirani Marselj, ali je situacija takva samo zato što je Marselj već odigrao svoj meč u ovom kolu i ostvario pobedu protiv Anžea.

Jedini remi je aktuelni šampion Francuske imao u duelu protiv Monaka, a od tog trenutka su vezali šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima i u to spadaju i dva trijumfa u Ligi šampiona protiv Juventusa i Makabija iz Haife. Svakako Parižani će protiv Nice želeti da pobede kako bi se što pre vratili na čelo tabele.

Nica još uvek nema konstantnost rezultata pošto je naizmenično pobeđivala i gubila u francuskom šampionatu. Lusijan Favr je umalo ostao bez posla i već se Maurisio Poketino spominjao kao njegov naslednik, ali je Favr ipak dobio povrenje uprave na bar još neko vreme. Međutim, ni to nije vredelo da Nica izbegne poraz pred reprezentativnu pauzu od Anžea sa 1:0.

Oba tima nalaze se u prilično povoljnoj situaciji što se tiče potencijalnih kadrovskih problema. U ekipi Pari Sen Žermena neće biti samo Marka Veratija i Presnela Kimpebea koji su povređeni, ali bi i u drugačijim okolnostima propustili utakmicu protiv Nice zbog žutih kartona. Aron Remzi je i dalje povređen u redovima Nice, dok neće biti ni Žan-Kler Todiboa koji pauzira jednu utakmicu zbog dobijenog crvenog kartona u meču protiv Anžea.

Pari Sen Žermen je u poslednjih osam mečeva pet puta savladao Nicu koja je slavila samo jednom i to u poslednjoj utakmici ovih timova prošle sezone u kojoj su "sveci" u dve utamice osvojili samo bod, dok su dva meča od poslednjih osam završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone