DERBI NA "OTKRITJE ARENI": "Gladijatori" napadaju šampiona!

Novosti online

29. 09. 2022. u 08:46

MEČ grupne faze Kupa Rusije.

ДЕРБИ НА ОТКРИТЈЕ АРЕНИ: Гладијатори нападају шампиона!

FOTO: AP/Tanjug

Jedan od većih derbija u ruskom fudbalu odigraće se na "Otkritje areni" u Moskvi. Naime, Spartak će dočekati Zenit u meču 3. kola grupe 2 nacionalnog Kupa. "Gladijatori" iz prestonice imaju maksimalan učinak, šest bodova i gol-razliku 4:0, dok je aktuelni šampion na polovičnom učinku nakon poraza od Krila Sovjetov (0:2) .

Spartak i Zenit u ovaj susret ulaze posle pobeda u Premijer ligi. Crveno-beli su bili bolji od Lokomotive sa 1:0, "nebeskoplavi" su bili bolji od Dinama u Moskvi rezultatom 2:0.

Posrnuli moskovski rivali gradski derbi dočekali su sa ciljem da se eventualnim pozitivnim rezultatom vrate na željeni kolosek, a ostvarenje zacrtanog cilja Spartaku doneo je Aleksander Sobolev (1:0).

Ofanzivac je nastavio golgetersku seriju pogotkom protiv četvrtog uzastopnog rivala, a gol u 35. minuu na proigravanje Pruceva bio je dovoljan da tim Giljerma Abaskala dođe do šestog trijumfa u prvenstvu i prekine niz od dva poraza.

Poraz u Kupu Rusije od Krila Sovjetov (0:2) nije bio dovoljan da uzdrma Zenit koji je na gostovanju Dinamu u Moskvi nastavio seriju pobeda u prvenstvu šestim uzastopnim slavljem - 2:0.

Branilac titule u Premijer ligi Rusije uspeo je u 35. minutu da slomi otpor čete Slaviše Jokanovića preko Andreja Mostovoja. Ruski ofanzivac iskoristio je proigravanje Ivana Sergejeva sa levog krila i preciznim udarcem sa oko 12 metara matirao Šunina.

Posao Dinamu dodatno je otežao Roberto Fernandez u 66. minutu kada je zaradio drugi žuti karton i tako svoje saigrače ostavio pred nemogućom misijom.

Uprkos brojčanom deficitu Moskovljani su pokušali da zaprete rivalu koji je spušten gard rivala kaznio u poslednjim trenucima utakmice. Pobedu Zenita ubedljivijom je učinio Gustavo Mantuan.

Nema sumnje da Zenit želi da anulira poraz od Krila Sovjetov, međutim, Spartak je svestan da lakši put ka trofeju ima preko Kupa nego u prvenstvu. "Gladijatori" su autsajderi na svom terenu, ali jedno je sigurno, neće se lako predati.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)